Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:649431
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.09.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  SAĪSINĀJUMI    3
  IEVADS    4
1.  KOMERCDARBĪBAS FORMU BŪTĪBA    4
1.1.  Komercdarbības formas izvēli ietekmējošie faktori    4
1.2.  Komercdarbības formas Latvijā   
2.  KOMERCDARBĪBU REGLAMENTĒJOŠĀ LIKUMDOŠANA   
3.  SIA IZVĒRTĒJUMS UZ SIA „SENCIS” PAMATA   
3.1.  SIA jēdziens un uzņēmuma SIA „SENCIS” vispārējais raksturojums   
3.2.  SIA dibinātāji un dalībnieki   
3.3.  SIA pamatkapitāls   
3.4.  SIA kā juridiska persona   
3.5.  Sabiedrības ar ierobežotu atbildību pārvalde   
3.6.  Mazkapitāla sabiedrība ar ierobežotu atbildību   
  SECINĀJUMI   
  PRIEKŠLIKUMI   
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
1. Komercdarbības forma ir valstī atļauto ekonomiskās spēles noteikumu atlase, likumos aprakstītu tiesību, pilnvaru un atbildības pieļāvums, kuru robežās uzņēmums drīkst izvērst un attīstīt savu darbību.
2. Komersantus un komercdarbību Latvijā regulē vairāki normatīvie akti, galvenie reglamentējošais tiesību akti ir Komerclikums, Civillikums, darba, nodokļu, grāmatvedības u.c. likumdošana.
3. Komerclikums nosaka piecus komersantu veidus – individuālo komersantu, pilnsabiedrību, komandītsabiedrību, sabiedrību ar ierobežotu atbildību un akciju sabiedrību.
4. Ļoti svarīgi pirms komercdarbības formas izvēles, izvērtēt visas nianses un apstākļus, kas saistīti ar konkrēto komercdarbību, kuru vēlas uzsākt, lai tiešām tiktu izdarīta pareizā izvēle, nepārkāptas likumu normas un neradītas problēmas priekšdienām, kad darbības gaitā atklāsies, ka izvēlētais komersanta veids tomēr nav tas atbilstošākais un tad nāksies veikt reorganizāciju vai likvidāciju.
5. Pateicoties samērā elastīgajai un vienkāršajai regulācijai, nelielajam minimālā pamatkapitāla apjomam un iespējai norobežot dalībnieku atbildību no sabiedrības atbildības, SIA ir vispopulārākais komersanta veids ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. Latvijā uz 2010. gada 17. decembri bija 105 189 aktīvas sabiedrības ar ierobežotu atbildību.
6. Ekonomiskā situācija ir ietekmējusi to, ka 2010. gadā ir nodibinātas vairāk kā 11 tūkstoši sabiedrības ar ierobežotu atbildību, tieši tagad ir īstais laiks uzsākt savu biznesu. Arī valsts nāk pretī uzņēmējiem – izveidojot mazkapitāla SIA, kuru var nodibināt ar pamatkapitālu, kas ir mazāks nekā 2000 latu, šīs sabiedrības dibināšanas izmaksas ir mazākas un tai ir iespēja maksāt mikronodokli – 9% apmērā no ieņēmumiem.
7. 1991. gadā, kad M. Šlujevs un Ē. Salcevičs gribēja uzsākt savu komercdarbību un kļūt par vienu no vadošajiem mēbeļu ražotājiem Latvijā, savam uzņēmumam „SENCIS” kā piemērotāko komercdarbības formu izvēlējās SIA, jo tā paredz ierobežotu atbildību, vieglu kapitāla piesaisti un dibinātāju rīcībā bija nepieciešamie līdzekļi minimālā pamatkapitāla apmaksai.
8. Šobrīd SIA „SENCIS” ar 19 gadu ilgu pieredze mēbeļu ražošanā ir ieņēmis stabilu vietu gan vietējā Latvijas, gan arī Eiropas tirgū.

PRIEKŠLIKUMI
1. Komercdarbība veicina valsts ekonomisko izaugsmi, tāpēc valstij vairāk vajadzētu domāt par komercdarbības attīstības veicināšanu – samazinot nodokļu slogu, birokrātiju, dibināšanas izmaksas.
2. Valsts varētu piedāvāt plašākas konsultāciju iespējas jaunajiem uzņēmējiem, jo reti kurš cilvēks no likumiem un citiem normatīvajiem aktiem spēj saprast, kas un kā īsti jādara, kur jāgriežas, kādi pieteikumi jāaizpilda, kādas atļaujas jāsaņem utt. Būtu jāsagatavo dažādu nozaru speciālisti, kas palīdzētu ar uzņēmējdarbības uzsākšanu un ievadīšanu tajā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1325123
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties