Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:648601
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.12.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

„Mēs katrs esam daļa no globalizācijas, iepērkoties lielveikalā un sūtot savus bērnus studēt ārzemēs. Alvis Hermanis regulāri iestudē izrādes Eiropas teātros un Elīna Garanča dzied klausītājiem visā pasaulē, savukārt Latvijā mēs skatāmies tiešraides no pasaules opernamiem – arī tā ir globalizācijas daļa.” Tas viss nebūtu iespējams bez informācijas. Viesizrādes, koncertūres globalizācijas kontekstā „paplašina, padziļina un paātrina savstarpējo saistību pasaules mērogā.” Un visus šo kultūras procesus var baudīt visi vienlīdzīgi. Arī Sarmīte Ēlerte savā referātā raksta ka, pasaules bagāto un nabago iedzīvotāju un reģionu ģeogrāfiskā kārtība pārtaps par sociālo. Šeit parādās, ka globalizācijas radītā informācijas brīvība iznīcinās stereotipus par turīgākām un mazturīgākām valstīm. Pašlaik, kad ekonomiskās krīzes laikā teju visiem ir visai pesimistisks noskaņojums, daudzi izsakās, ka Latvija jau atkal kārtējo reizi izceļas ar kaut ko negatīvu vai arī mazai Latvijai kaut kas nav pa spēkam. Tomēr balstoties uz S. Ēlertes referātu tas, iespējams, nākotnē strauji mainīsies.
Manuprāt, jēdziens globalizācija ir kā sinonīms vārdam vienlīdzība. Pati globalizācijas būtība, kad rodas masu kultūra un pasaulē viss attītās ar vien straujāk, kad neviens nevēlas atpalikt, rāda, ka visiem ir iespēja būt šai virpulī. Visi izmanto internetu un skaipā „chato” ar draugiem, kas ir citās pasaules malās, pasūta e-bay.com interneta veikalā interesantas preces . Mēs esam būtiska šī procesa daļa un kas ir vēl būtiskāk visu šo „vāveres riteni” ātri uz priekš dzen augsti attīstītās informācijas tehnoloģijas, kas savukārt ir informācijas brīvība.


Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1327899
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties