Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:647587
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Valsts prezidents Tomass Hendriks Ilvess tikās ar uzvarējušās Reformu partijas priekšsēdētāju Andrusu Ansipu un parakstīja pavēli par Andrusa Ansipa iecelšanu premjerministra kandidāta kārtā un uzdeva viņam izveidot jauno Igaunijas valdību. Pretēji prognozēm Andrusam Ansipam tas izdevās ātri – triju dienu laikā, jo izpalika garās pārrunas ar visām politiskajām partijām par ieņemamām ministru vietām. A. Ansips bija nolēmis veidot jauno valdību no divu politisko partiju pārstāvjiem: Reformu partijas un “Isamaa ja Res Publica liit”. Šīs abas partijas jau veidoja iepriekšējo valdību, tāpēc vairāki ministri jaunajā valdībā ieņems savus iepriekšējos ministru krēslus. Pārvietot vai izvirzīt jaunus ministru kandidātus vajadzēja tikai dažus. Šeit jāņem vērā arī Andrusa Ansipa pieredze: viņš par premjerministra kandidātu tiek nominēts jau trešo reizi. Par izveidoto valdības sastāvu Andruss Ansips informēja Valsts prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu, kurš ieteiktos ministrus iecēla amatā.
Parlamenta 2011. gada 6. aprīļa sēdē amatā ieceltie divpadsmit valdības ministri nodeva zvērestu. Tajā pašā dienā valdību veidojošo un jaunās valdības darbības programmu atbalstošo politisko partiju vadītāji Tompea pilī Tallinā parakstīja koalīcijas līgumu. Koalīcijas līgumu parakstīja četru politisko partiju vadītāji: Andruss Ansips (Reformu partija), Marts Lārs (partija “Isamaa ja Res Publica liit”), Edgars Savisārs (Centra partija), Villu Reiljans (partija “Tautas savienība”). “Centra partija” ir centriski sociāli liberāla partija. Šā gada Rīgikogu vēlēšanās pēc mandātu skaita tā ieņēma otro vietu. Neskatoties uz to, jaunās valdības veidošanā A. Ansips šīs partijas biedrus nav uzaicinājis, tomēr Edgars Savisārs arī parakstīja Koalīcijas līgumu, jo jaunās valdības darbības programma šai partijai ir pieņemama. Edgars Savisārs uzskata: “Pirmkārt, jaunās valdības koalīcija paredz naudu izmantot tā, lai valsts nauda kalpotu tautai. Ticu, ka šī valdība spēs to arī īstenot. Izšķirties par Koalīcijas līguma parakstīšanu “Centra partijai” nācās grūti. Bija vajadzīgs kompromiss, un katram no kaut kā nācās atteikties, lai kopumā visi koalīcijas dalībnieki izjustu, ka viņu vēlētāju intereses ir ņemtas vērā. Nozīmīgākais jautājums mūsu partijai ir paredzamā pensionēšanās vecuma paaugstināšana. Gados vecākie valsts iedzīvotāji ir vismaz desmit gadus gaidījuši, kad beidzot arī viņu vajadzībām sāks pievērst uzmanību. Tiesa, tas, ka mēs spējam domāt arī par vecākiem cilvēkiem, nav nācies viegli. Domāju, ka tas ir Igaunijas valsts kultūras līmeņa un atbildības sajūtas jautājums.”

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1328553
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties