Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:646451
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Daudzi no mums apjauš kāda varētu būt terapētiskā lasīšana. Mēs atradām veidu kā pieslēgties aprakstītajai pasaulei lapās no labām grāmatām un dzīvot ar to saskaņā. Mēs bieži aizveram grāmatas vāku, ja tā satur jaunas atklāsmes un idejas. Biblioterapijas mērķis ir palīdzēt jauniešiem uzveikt emocionālo nemieru, kas ir saistīts ar patiesās dzīves problēmām, dodot lasītājam lasīt par tādu tematu. Šis stāsts var kalpot kā tramplīns diskutēšanai un iespējams atrisinājuma dilemmai. Tādā veidā pieaugušais nodrošinās ar padomu, lēmumā par personīgu krīzi, cauri izmantojot tieši lasīšanu un atbilstošās aktivitātes pildīšanu.

2.
Bibliotēkas datubāze rada parastu kursu ar grāmatu, nolūkam nomierināt katra pacienta atsevišķās slimības. Uzdevums ir izārstēt pacientu izmantojot grāmatu, kas kalpos kā iedvesma kļūt labākam, vai vismaz uzmundrinājums viņam. Eksperimentālā programma ir valdības finansēta, vietējās varas veselības institūcijas un bibliotēkas labdarība.
Katrīna Morisa, Kirklesas bibliotekāre un programmas organizētāja saka, ka programma nav domāta cilvēkiem ar iedzimtām psihiskām traumām , bet gan cilvēkiem, kuriem ir traucējumu un depresija, vai vieglu nemieru.
„Strādājot bibliotēkā, es ļoti bieži satieku cilvēkus, kuri atzīst, ka grāmatu lasīšana viņus uzmundrinājusi, „ Morisa stāsta. „Kādu dienu ienāca kāds cilvēks un teica „Man tiešām šī grāmata patika, jo tā bija par kādu, kuram klājas vēl ļaunāk kā man.” Bibliotrapijas ideja ir runāt ar cilvēkiem, uzzināt precīzāk kādas lietas viņiem tieši patīk lasīt, kādēļ viņi ir stresaini vai slimi, un tad piedāvāt viņiem individuālu grāmatu sarakstu.
Kamēr Britu programma ir celmlauze šinī ziņā, biblioterapijas jēdziens cittautu nekas jauns. Jūs varat atgriezties atpakaļ Senajā Grieķijā, kur vārdi „Medicīna dvēselei” bija rakstīta virs durvīm Tēbas bibliotēkā. Un grieķi , slaveni ar savām traģēdijām, patiešām zināja kā vīt intrigas priekš maksimālās terapētiskās ietekmes. …

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties