Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:644229
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Prakses vietas raksturojums un normatīvo aktu regulējums    4
1.1.  Tiesiskais regulējums    4
1.2.  Tiesas darbinieku un to pienākumi    5
2.  Profesionālās prakses laikā veikto uzdevumu uzskatījums, to īss raksturojums    7
3.  Problēmu analīze    12
4.  Kopsavilkums    14
  Izmantoto normatīvo aktu un literatūras saraksts    15
Darba fragmentsAizvērt

Kopsavilkums

Izejot profesionālo praksi Madonas rajona tiesā, guvu lietderīgu pieredzi un nostiprināju teorētiskās zināšanas. Bija lietderīgi iepazīties ar ārējiem un iekšējiem normatīvajiem aktiem, kas reglamentē Madonas rajona tiesas darbību. Prakses laikā iepazinos ar lietu materiāliem, dažādu tiesas darbinieku darba specifiku, apmeklēju tiesas sēdes un to norises atbilstību Kriminālprocesa un Civilprocesa likumu prasībām. Varēju izmantot gūtās zināšanas sastādot lēmuma projektus. Guvu ieskatu Madonas rajona tiesā izskatītajos darba tiesību strīdos, apkopoju statistikas datus un veicu problēmu analīzi.
Madonas rajona tiesas darbinieki veic savus pienākumus profesionāli un atbilstoši likumam, tomēr tiesa mēdz saskarties ar procesuālās ekonomijas principa neievērošanu, jo lietas darbinieki nebrīdina par neierašanos uz tiesas sēdi un to nākas atlikt.
Atbalstāma ir tiesas zāļu aprīkošana ar jaunākajām tehnoloģijām, taču ir jāapmāca tiesas darbiniekus pēc iespējas vairāk šos līdzekļus pielietot, tādejādi atvieglojot savu darbu. Madonas rajona tiesa saskaras ar saimnieciska rakstura problēmu – piemērotu telpu trūkumu, ko būtu jārisina tuvākajā laikā.
Tiesnešu kvalifikācijas celšanai, iespējams, noderētu pieredzes gūšana un apmaiņa ne tikai valsts mērogā, bet arī starptautiski. Tomēr tajā pašā laikā secināju, ka tiesnešiem jau šobrīd ir liela darba slodze, maz laika iepazīties ar jaunāko tiesu praksi un likumdošanas aktualitātēm.
Lietderīgi bija apmeklēt tiesas sēdes, veidojās labāka izpratne par sēžu darba kārtību, to, kā notiek lietas iztiesāšana, kādus lēmumus var pieņemt tiesnesis tiesas sēdes laikā. Uzskatu, ka ļoti būtiski celt sabiedrības respektu pret tiesu sistēmu, jo šobrīd valstī pastāv uzskats, ka tiesas procesi ir gari, lēmumi daudzkārt nepamatoti un piespriestie sodi daudzās lietās raisa sabiedrības sašutumu, tādēļ būtu jāvairo sabiedrības uzticība tiesām un cieņa pret to. Pieņemtajam tiesas spriedumam ir jābūt taisnīgam un saprotamam, nepieļaujot pretrunas, turklāt tiesas procesā būtu jānovērš iespējas tiesas sēdes novilcināt gadiem ilgi.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties