Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:643430
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Biķernieku iela posmā no Lielvārdes līdz Eizenšteina ielai    3
  Biķernieku meža ainavas apraksts posmā pa Lielvārdes ielu, sākot no Brīvības ielas, tālāk pa Dzelzavas ielu līdz Strautu ielai    4
  Iekšējie objekti    7
  Šmerļa- S.Eiženšteina ielas posms    9
Darba fragmentsAizvērt

Izpētes teritorija atrodas Biķernieku meža vidū, kuru ieskauj blīvi apdzīvoti Rīgas pilsētas mikrorajoni, piemēram, Teika, Mežciems, Purvciems. Šajā Biķernieku ielas posmā no Lielvārdes ielas līdz Eizenšteina ielai ir ļoti intensīva satiksme starp Teiku un Mežciemu. Tas nosaka to, ka šajā apvidū meža ainava tiek pakļauta ļoti intensīvai antropogēnai iedarbībai.
Pirmajā attēlā var redzēt apskatāmo ielas posmu. Tas atrodas pašā izpētes teritorijas vidū. Tas nozīmē, ka šajā gadījumā meža ainava ir ļoti nosacīta, jo reāli dabā Biķernieku mežs ir kā liels parks, kas iekļaujas pilsētvidē. Par to liecina arī fakts, ka šis pilsētas meža nogabals ir iecienīts kā rekreācijas teritorija. Katru dienu šeit pastaigās, rīta skrējienos vai velobraucienos dodas liela daļa tuvējo rajonu iedzīvotāji. Papildus slogu teritorijai uzliek Biķernieku autotrase un Linezers, kas tad arī ir vieni no lielākajiem iedzīvotāju piesaistes objektiem, jo trases slēgto posmu ikviens var brīvi izmantot dažādām sportiskām aktivitātēm. Konkrētais Biķernieku ielas posms ir ļoti trokšņains, tāpēc tās tiešā tuvumā cilvēki mazāk uzturas kā apvidū ap Linezeru.
Vēsturiski šī teritorija ir attīstījusies patiecoties tuvējo mikrorajonu uzcelšanai, bet pirmkārt jau Biķernieku slimnīcas izveidei. Tā sākotnēji tika izvēlēta kā teritorija, kura ir klusa, brīva no autotransporta trokšņiem un svaigā priežu gaisa dēļ. Mūsdienās šie faktori vairs nav tik izteikti pozitīvi, jo kā zināms šajā ielas posmā un visā Biķernieku meža teritorijā kopumā ir visai intensīva transporta kustība.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1137358
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties