Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:643407
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Kad sākās LR gatavošanās iestāties ES, tika analizēts, kas tad pietrūkst MKP, lai tas pilnībā atbilstu ES prasībām. Bieži ieradās ES eksperti, LR pārstāvji, lai veiktu šo analīzi. Tika konstatēts, ka kā galvenais, kas ir nepieciešams, lai atbilstu ES prasībām, ir nepieciešams uzcelt Pārtikas un veterinārā dienesta sanitārās robežinspekcijas (turpmāk - PVD SR) kontroles ēku. Tā pēdējo divu gadu laikā MKP “Terehova” ir uzcelta PVD SR kontroles ēka, kuru pieņēma un atzina par atbilstošu visām ES prasībām ES komisija, tāpat tika uzcelti asu un stacionārie svari virzienā no ES uz Krieviju.
2004.gada jūlijā Latvijas muitas dienests saņēma ASV valdības dāvinājumu – Mobilo transportlīdzekļu un kravu inspekcijas sistēmu ( ierīce, kura kā rentgens caurskata kravas automašīnas, konteinerus utt.). Tas tika nodots izmantošanai VID Latgales reģionālās iestādes Muitas pārvaldei, lai veiktu efektīvāku muitas kontroli uz ES ārējās robežas – “Terehovas” MKP. Skeneris strādā 24 stundu darba režīmā. Vienā maiņā ar skeneri strādā trīs muitas darbinieki. Vienas standarta kravas automašīnas skenēšanai nepieciešama aptuveni 1 minūte.
Pēc MKP “Terehova” virsuzrauga stāstītā, skeneris tiek veiksmīgi izmantots darbā. Piemēram, jau drīz pēc darba uzsākšanas MKP “Terehovā” darbinieki veicot ar šo mobīlo rentgeniekārtu divu automašīnu pārbaudi, konstatēja, ka mucās atrodas šķidrums, lai gan saskaņā ar pavaddokumentiem tika pārvietotas tukšas alus mucas. Pārbaudot mucas, tika atklāts, ka vienā kravā 19 mucās, bet otrā 32 mucās atrodas alum līdzīgs šķidrums. Tā kā tika pārkāpta muitas likumdošana, saskaņā ar kuru visas muitas procedūrai pakļaujamās preces jādeklarē, tika sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli.
MKP “Terehova” tika izveidota Preču pagaidu uzglabāšanas stāvvieta, kurā tiek novietotas no Krievijas atgrieztās tās kravas kurām nav sakārtoti dokumenti iebraukšanai Krievijā. Tas ir liels pluss, jo nav jādzen atpakaļ visa krava, lai sakārtotu dokumentus, bet krava var 20 dienas uzturēties Preču pagaidu uzglabāšanas stāvvietā, kamēr viss tiek sakārtots iebraukšanai Krievijā.
MKP “Terehova” ir nodrošināts ar kadriem. Virsuzrauga uzraudzībā strādā četrās maiņās. 46 darbinieki, kuri veic dokumentu formēšanu, 12 darbinieki, kuri veic kravu (preču) fizisko kontroli, 12 darbinieki, kuri strādā ar skeneri. Daudzi muitas darbinieki mācās augstākajās mācību iestādēs. Tas nozīmē, ka muitas darbinieki vēlas paaugstināt savu profesionālo zināšanu līmeni. Lai veiksmīgi veiktu savus darba pienākumus VID organizē mācību kursus un seminārus, kas ir aktuāls darba organizācijā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1312659
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties