Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Psiholoģisko prasmju noteikšana, to attīstīšana soda metienu pilnveides procesā 12 - 13 gadus veciem basketbolistiem

     

    Diplomdarbs72 Psiholoģija, Sports

21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:641131
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 45 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienu basketbolistam raksturīga ne tikai augsta fiziskā, taktiskā, teorētiskā, bet arī psiholoģiskā sagatavotība un filigrāna tehnika.
Basketbola treniņu procesā ļoti svarīgi ir pievērst uzmanību basketbolistu psiholoģiskajai un tehniskajai sagatavošanai. Psiholoģiskās sagatavošanas treniņu procesā ietilpst psiholoģisko prasmju attīstīšana, kas veicina koncentrēšanās, motivācijas, komandas izjūtas veidošanas, spriedzes kontroles un arī uzbudinājuma kontroles prasmju veidošanas attīstību.
Treniņu procesā ļoti liela nozīme ir arī tehniskajai sagatavošanai, pievēršot uzmanību driblam, piespēlēm un arī metieniem, kur ietilpst arī soda metienu izpildes tehnikas pilnveidošana. Soda metieniem basketbola spēlē ir liela nozīme, jo arī viens precīzs vai neprecīzs soda metiens spēles laikā, savišķi beigās var izšķirt spēles iznākumu. Treniņa procesā, attīstot psiholoģiskās prasmes ir iespēja uzlabot soda metienu precizitāti, pilnveidojot soda metiena rutīnas izpildes tehniku. Daudziem basketbolistiem precīzu soda metienu izpilde sagādā problēmas, tāpēc jau bērniem, mācot soda metienu izpildes tehniku, jāmāca arī soda metienu rutīnas izpildes tehniku, paralēli attīstot psiholoģiskās prasmes.
Basketbols ir viena no izplatītākajām sporta spēlēm pasaulē. Arī mūsu valstī šis sporta veids ir ieguvis milzīgu popularitāti. Basketbolu aizrautīgi spēlē dažādi vecuma cilvēki, it īpaši bērni un pusaudži. Savus piekritējus tas ieguvis ar savu spraigo un emocionālo raksturu, ātrām un negaidītām situāciju maiņām. Spēlētājam jābūt labai reakcijai, spējai koncentrēties, spēlēt komandas labā, un spējām ātri orientēties dažādās spēles situācijās.
Pētījuma objekts: treniņu process basketbolā .
Pētījuma priekšmets: psiholoģisko prasmju attīstīšana kā soda metienu precizitātes pilnveidošanas līdzeklis basketbolā.
Pētījuma subjekts: 12 – 13 gadus veci basketbolisti.
Pētījuma mērķis: vingrinājumu kopuma soda metienu precizitātes pilnveidošanai un psiholoģisko prasmju attīstīšanai atlasīšana, izstrādāšana un aprobācija, un savstarpējo sakarību noteikšana starp soda metienu precizitāti un psiholoģiskajām prasmēm.
Hipotēze: Ja 12 – 13 gadus veciem basketbolistiem treniņos izmantos īpaši izvēlētus un izstrādātus soda metienu rutīnas pilnveides vingrinājumus, vērstus uz viņu psiholoģisko prasmju attīstīšanu, tad uzlabosies spēlētāju soda metienu izpildes precizitāte.
Aizstāvēšanai tiek izvirzīts: savstarpējā sakarība starp soda metienu precizitāti un psiholoģisko prasmju attīstību; vingrinājumu kopums soda metienu rutīnas pilnveidošanai un psiholoģisko prasmju attīstīšanu 12-13 gadus veciem basketbolistiem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −42,96 €
Materiālu komplekts Nr. 1143697
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties