Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:641086
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.10.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Starptautisko līgumtiesību subjekts jeb avots ir starptautiskie līgumi
Starptautiskie līgumi laika gaitā ir kļuvuši par starptautisko tiesību vispopulārāko avotu, jo palielinoties zinātniskajam un tehniskajam progresam , pasaulē pastiprinās saplūšanas procesi. Nemitīgi aug to jautājumu skaits, kuros valstīm ir jāatrod kopējā sadarbība, jāsaskaņo savas intereses. Kā piemēram, valstis ir ieinteresētas noteikt vienotus cilvēktiesību standartus, jo tādejādi tiek panākta stabilitāte un paredzamība starptautiskajā vidē, un tas ir ikvienas valsts interesēs.
Bet kas tad īsti ir starptautiskie līgumi tiesību literatūrā var atrast vairākus terminu skaidrojumu, viena no definīcijām. Martenss jau XX.gs sākumā līguma būtību definēja ļoti skaidri: „ Starptautiskais līgums ir divu vai vairāku valstu vienošanās.” Viņš rakstīja, ka līgumu nosaka saistošās attiecības starp valstīm, kas to noslēgušas, un vienmēr ir kalpojis par vienu no labākajiem tiesību attiecību, pat tiesību principu noskaidrošanas līdzekļiem, kuriem jāvalda starptautiskajās attiecībās. Starptautisko vai starpvalstu līgumu vēsture ir tikpat veca kā valstiskuma vēsture. Starptautisko līgumu slēgšanas pierādījumi ir atrasti visvecāko valstu un civilizāciju – Asīrijas, Ēģiptes un Babilonijas rakstu dokumentos.
Starptautiskie līgums nozīmē starptautisku rakstiski noslēgtu vienošanos starp valstīm, kuru reglamentē starptautiskās tiesības neatkarīgi no tā, vai tā ir ietverta vienā vai divos, vai vairākos savstarpēji saistītos dokumentos, un neskatoties uz to konkrēto mērķi. 1994.gada 26.janvāra likumā ir dots cits, neveiklāks līguma jēdziens, ka starptautiskie līgumi –vienošanās - neatkarīgi no tā, kā nosauktas šīs vienošanās-, ko Latvijas Republika rakstveidā atbilstoši starptautisko publisko tiesību normām noslēgusi ar ārvalstīm vai citiem starptautisko tiesību subjektiem. Pēc šī skaidrojuma var saprast to, ka starptautiskie līgumi ir vienīgi Latvijas Republikas līgumi, kaut gan tā nebūt nav.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1148014
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties