Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Bēgļu tiesības Latvijas Republikas tiesību sistēmā

     

    Eseja5 Tiesības

4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:640988
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.09.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Kopsavilkumā autors secina, ka bēgļa definīcija starptautiskajās tiesībās ietver ne tikai tās personas, kuras var tikt uzskatītas par bēgļiem pamatotu baiļu no vajāšanas dēļ. Kopīga iezīme visām šīm personām un personu grupām ir tā, ka attiecīgās personas vai grupas ir šķērsojušas starptautisku robežu sakarā ar konfliktiem vai radikālām izmaiņām politiskajā, ekonomiskajā vai sociālajā sfērā viņu valstī.
Pētot tiesību normas patvēruma jomā, autors secinājis, ka Patvēruma likums 2013.gada 24.oktobrī, ticis grozīts, lai pilnveidotu patvēruma procedūru un nodrošināt tās efektivitāti situācijā, kad būtiski pieaudzis patvēruma meklētāju skaits, kā arī pārņemt ES tiesību aktu prasības patvēruma jomā. Piemēram, lai veicinātu to personu integrāciju Latvijā, kurām piešķirts alternatīvais statuss, paredzēts segt valsts valodas apguvei nepieciešamās izmaksas. Līdz šim Patvēruma likums paredzēja šī pabalsta saņemšanu tikai bēgļiem;
Autors vēlas atzīmēt, ka jautājumi par Bēgļu lietu departamenta lēmuma par atteikumu piešķirt bēgļu statusu apstrīdēšanu ir jāuzskata par sevišķi sarežģītām administratīvajām lietām un jāizskata koleģiāli - triju tienešu sastāvā. Kā arī, būtiski ir atzīmēt, salīdzinoši bieža likumu nomaiņa ir saistīta ar ES centieniem izveidot Kopējo Eiropas patvēruma sistēmu, kurā tiktu līdzsvarotas patvēruma meklētāju iespējas lūgt un saņemt starptautisko aizsardzību. Tādēļ pieaug arī to ES tiesību aktu skaits, kuru prasības ir jātransponē Latvijas Republikas tiesību aktos. Tādējādi pašreizējais Latvijas Republikas patvēruma procedūras tiesiskais regulējums balstās uz ES direktīvu prasībām un līdz šim Latvija nebija saskārusies ar nopietnu ES institūciju kritiku par attiecīgu direktīvu prasību transponēšanas trūkumiem vai kvalitāti.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties