Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Itālijas ekonomikas attīstības tendences pēckara un mūsdienu laikā

     

    Konspekts3 Ekonomika

1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:640927
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.10.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pēckara periodā arodbiedrību vājums bija viens no faktoriem, kas sekmēja lētu darbaspēku. Zemo algu ekonomika bija tieši saistīta ar lētu masu darbaspēku Itālijas dienvidos. Vispārēji tas tika uzskatīts kā normāla parādība, veco atpalicību un novecojušo dienvidu lauksaimniecību. 1950.gadā agrārās reformas rezultātā mazliet tika panākta uzlabošanās dienvidu rajonos. Agrārā reforma palīdzēja atbrīvoties no neefektīvajiem zemnieku laukiem, kas nodrošināja ziemeļus ar salīdzinoši lētu darbaspēku. Šādā veidā tika atbrīvoti cilvēkresursi priekš ziemeļu daļas attīstības veicināšanas. Publiskās plānošanas politika tika ieviesta, un tika pieņemta. Vanoni plāns 1954.gadā paredzēja, ka nākamajos 10 gados nepieciešams radīt 4 miljonus darbavietu ārpuslaiksaimniecības sektoros, izskaust ienākumu šķirtni starp ziemeļiem un dienvidiem, un maksājumu bilances stabilizāciju. Lai to sasniegtu ekonomikai bija jāaug 5% gadā, tomēr tā auga vēl straujāk un maksājumu bilance nostabilizējās jau 1958.gadā. tika radītas 2,4 miljoni darbavietas, tomēr ienākumu atšķirība starp reģioniem netika izskausta. Zemās darba algas nevar izskaidrot Itālijas eksporta konkurētspēju pieaugošajā ekonomikā. Pie tā bija vainojama arī kulturālā iezīme, kas ļāva dienvidniekiem pielāgoties apstākļiem, kas ļāva izveidot relatīvi produktīvas rūpnīcas un ražotnes .
Straujā izaugsme un nodarbinātības kāpšana atdzīvināja tirdzniecības biedrības kareivīgumu kura līdz šim bija potenciāla, bet neizmantota. Tajā pašā laikā pilno nodarbinātību bija sasniedzis ziemeļu reģions vīriešiem tajās nozarēs, kuras bija eksporta virzītas. Algu līmeņa kāpšana sāka pārsniegt produktivitātes kāpšanu .

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1334369
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties