Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:639266
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.04.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. Sam.1
Pašā pirmajā nodaļā ir stāstīts par Samuēla vecākiem. Viņa tēvam Elkanam bija 2 sievas – Anna un Penīna. Annai nebija bērnu, un Penīna viņu par to apsmēja, nodarot tai lielas sāpes. Bet Elkans no visas sirds mīlēja savu sievu Annu. Līdzīga situācija bija arī ar Jēkabu. Un Anna sēdēja Tā Kunga namā un raudāja, un lūdzās Dievu. Zīmīgi, bet tā apsolījās Dievam atdot dēlu, jo viņš tai to dotu. Savukārt priesteris Ēlis noturēja Annu par dzērāju, jo tā bija apgarota savā lūgšanā. Un Dievs uzklausīja Annu un deva tai dēlu, kuru tā nosauca par Samuēlu un viņa teica: „Tādēļ es arī to Tam Kungam kā izlūgtu esmu novēlējusi uz visu mūžu, kamēr tas dzīvos, - viņš ir no Tā Kunga izlūgts.”
1. Sam.2
Anna bija ļoti pateicīga Dievam, ka tas ir uzklausījis viņas lūgšanas un tā teica slavas vārdus Dievam: „Neviens nav svēts, kā vien Tas Kungs, neviens, vienīgi Tu, un nav citas klints, kā vien mūsu Dievs...” Un Samuēls kalpoja Tam Kungam priestera Ēla uzraudzībā. Un šis priesteris svētīja Elkonu un Annu, un sacīja, ka Tas Kungs dos viņiem vēl daudz pēcnācēju, un tā arī notika. Bet pašam priesterim bija dēli, kuri neatzina Dievu un darīja ļoti ļaunus darbus. Un Dieva vīrs nāca pie priestera Ēla un sacīja, ka Dievs izdeldēs visus ļaunos darbus un līdz ar to arī visu ļaunos vīrus.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1156724
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties