Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:638415
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.08.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Romāns ir interesants un neparasts ar to, ka katras nodaļas beigās ir lasāma kāda ar humora piedevu saistīta šampinjonu ēdiena gatavošanas recepte, turklāt vismaz daļa no receptēm, lai arī praktiski izmantojamas, vai nu darbojas kā ironiska parafrāze par romāna norisēm, vai arī tajās atbalsojas mitoloģiskas senlaiku dzīles. Teksts spoguļojas receptēs un otrādi. Recepšu izmantošanai ir vienkārša un būtībā arī tehniska funkcija, kas piešķir romānam papildus mitoloģisko dimensiju.
Kā pavediens cauri visam romānam vijas feminisma tēma, kas visasāk redzama latviešu šampinjonu lasītāju kopdzīvē barakā, kur parādās mūsdienu Latvijas vīriešu valdonīgums pār sievietēm un sievietes padevība. Šādai nostājai Īva spurojas un turas pretī, pat pielietojot fizisku spēku. Parādās viņas stiprums un neatkarība, viņa nepadodas dzīves grūtību priekšā, pati izvēlas, kā pelnīt sev iztiku.
Laimas Muktupāvelas darba burvība slēpjas tā vienkāršībā. Ikdienišķas norises autorei izdodas aprakstīt spilgti un tēlaini. Darba valoda ir viegla, sparīga, mūsdienīga, vizuāla un sulīga, tā piebārstīta ar latgaliešu, angļu, krievu un pat vācu valodas izteiksmīgiem izsaucieniem un teicieniem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties