Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:638289
 
Vērtējums:
Publicēts: 31.03.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Personīgi man, no visiem šiem izpētītajiem naudas agregātu veidiem, vislabāk patīk M0=M1+līdzekļi tekošos kontos bankās.
Kāpēc? Tas ir pavisam vienkārši, jo ne jau visi veikali un mazās ciemu bodītes ir aprīkotas ar tādām privilēģijām, kā iespēju norēķināties ar bankas karti. Kaut par piemēru, varu minēt vietējo veikaliņu, kur cep fantastiski garšīgas bulciņas un maizes, bet veikals ir tik mazs, ka tajā nav vajadzības ierīkot banku karšu norēķinu aparātu. Vai tas pats tirgus- arī tur taču pie parastiem tirgotājiem, kuri ar savu pašaudzēto preci stāv pie automašīnas nav iespējams norēķināties ar bankas karti. Ir tomēr vajadzīga arī brīvā nauda, kas atrodas makā, jo nekad nevar zināt, kādā situācijā tu nonāksi un ne vienmēr no situācijas varēsi izkulties ar bankas kartes palīdzību. Un arī vēl joprojām Latvijā ir mazie ciemi, kur nav pieejamas bankas vai banku bankomāti un vienīgais norēķinu veids ir skaidra nauda. Kā arī protams, ka ikdienišķi norēķini ar vērtspapīriem un depozītiem ir palikuši apgrūtinošāki un bieži vien pat neiespējami. Lai, piemēram, akcijas pārvērstu naudas izteiksmē, vai lai noteiktu to vērtību, ir jāiziet virkne operāciju, kas savukārt, aizņem ļoti daudz laika un pacietības. Ir jāpiemīt un jābūt ļoti labām finansiālajām zināšanām, lai mācētu pilnvērtīgi un izdevīgi rīkoties ar vērtspapīriem, jo pretējā gadījumā nāksies vēl piemaksāt, piemēram, bankas brokeriem, kas pēc iespējamās neveiksmes palīdzēs ar tiem darboties.
Tāpēc, pamatojoties uz to visu, ko iepriekš minēju augstāk, manuprāt, skaidra nauda un nauda banku kontos ir visvienkāršākais un neaizstājamākais norēķinu veids mūsdienās, kaut arī viss jau lēnā garā ir pārgājis uz elektronisko atmaksas veidu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties