Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:638120
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.06.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 21 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  Avotu un literatūras apskats    4
I nodaļa.  Sports Latvijā un Latvijas tautas dzīvē: 20. gs. 30.-tie gadi    10
II nodaļa.  Sporta attīstība Latvijā: 1930.-1934.g.    16
  Nobeigums    23
  Izmantotie avoti un literatūra    24
  Anotācija angļu val    26
Darba fragmentsAizvērt

Savā kursa darbā izvēlējos apskatīt Latvijas valdības politiku fiziskās kultūras un sporta attīstībā laika posmā no 1930. līdz 1940. gadam. Manas tēmas izvēli noteica vairāki faktori. Pirmkārt, konkrētais laika posms (1930. – 1940. gads), kas Latvijas vēsturē ir notikumiem bagāts: līdz 1934.g. 15. maijam Latvija bija parlamentāra demokrātiska republika, bet pēc 1934.g. 15. maija līdz 1940.g. jūnijam Latvijā valdīja K. Ulmaņa autoritārais režīms. Otrkārt, par šo vēstures periodu nenoliedzami ir pieejama kā plaša literatūra, tā arī pietiekami liels skaits dažādu tematiku atspoguļojošu avotu (konkrētāk – preses izdevumu). Izvēlējos pievērsties sporta tematikai, jo, treškārt, sporta joma Latvijā jau drīz pēc neatkarības iegūšanas piedzīvoja attīstību, kā arī arvien augošu sabiedrības interesi – sportam un fiziskām aktivitātēm pamazām tika atvēlēta lielāka loma ikdienas dzīvē, īpaši autoritārā režīma posmā. Iznāca arī vairāki specializēti sporta žurnāli un sportam veltīta literarūra (brošūras, grāmatas utt.). Latvija ar atzīstamiem panākumiem iesaistījās arī starptautiskajā sporta dzīvē (piemēram, Olimpiskajā kustībā). Taču lai sports varētu attīstīties un lai sportisti spētu gūt panākumus arī starptautiskā mērogā, nenoliedzami bija nepieciešami ne mazums līdzekļu, tai skaitā arī valsts finansiāls atbalsts. Valdības loma sporta attīstībā tādējādi kļuva par centrālo darba tematu un pētāmo problēmu.
Aplūkojot un pie reizes arī analizējot šo izvirzīto problēmu, ir iespējams gūt informāciju par vairākiem ar šo problemātiku saistītiem aspektiem un aktuālākajiem notikumiem Latvijas sporta dzīvē. Literatūra sniedz vispārējas ziņas par sporta stāvokli Latvijā, jaunu sporta veidu ienākšanu un nostabilizēšanos, starptautiskās sacensībās gūtajiem rezultātiem u.tml. Savukārt no avotiem (gan ikdienas preses izdevumiem, gan arī specializētajiem sporta žurnāliem) var iegūt priekšstatu par to, cik lielu vietu sports ieņēma sabiedrības ikdienā jeb, citiem vārdiem sakot, cik liela bija sabiedrības ieinteresētība sporta dzīves notikumos un cik pati sabiedrība bija “sportiska”. Periodika ļauj arī dziļāk un niansētāk ielūkoties sporta aktualitātēs, gan detalizētu aprakstu veidā, gan karikatūru un satīrisku rakstiņu veidā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1171113
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties