Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:636676
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Metodiski un pamatīgi viss virzās uz to, lai visā valstī atbildīgākajos amatos un valsts pārvaldes struktūrās pie teikšanas atrastos konkrētajai partijai lojāli cilvēki. Situācija valstī kļūst arvien nekontrolējamāka. Vai Latvijā iespējama autoritārisma atdzimšana? Kuras pamatā ir politiskās varas sistēma, kam raksturīga varas koncentrācija valsts vadītāja rokās, taču tajā netiek realizēts atklāts terors un pilsoņu tiesību pilnīga ierobežošana. Kopumā aplūkojot visus faktus, pamazām notiek pāreja no demokrātijas uz autoritārismu. Tāpēc iespēja par autoritārisma atdzimšanu ir visnotaļ reāla.
Latvijā 20.-30. gados ir pastāvējis autoritārisms. Starpkaru Latvija bija brīva, neatkarīga un starptautiski atzīta valsts. 1934. gada valsts apvērsumā izveidojās Kārļa Ulmaņa autoritārais režīms. Saeima tika atlaista un politisko partiju darbība apturēta. Neraugoties uz sarežģīto iekšpolitisko situāciju, Latvija neatkarības 20.gados izveidojās par saimnieciski attīstītu un kultūras sasniegumiem bagātu zemi. Šo laiku Latvijas vēsturē pieņemts saukt par Ulmaņlaikiem. Šis notikums ir uzmanības lokā arī mūsdienās, īpaši pašreizējā brīdī, kad situācija ir nonākusi pretrunās ar to, kādai tai pēc visiem principiem vajadzētu būt patiesībā, jo tā uzskatāmi parāda pie kā var novest pārvaldes formas patvaļa un vienaldzība. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties