Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:633679
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 21 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  VESELĪBAS TŪRISMA DEFINĪCIJA    6
2.  VESELĪBAS TŪRISMA TENDENCES LATVIJĀ    7
3.  JOGAS ATTĪSTĪBAS VĒSTURE    9
4.  JOGAS ATTĪSTĪBAS VĒSTURE RIETUMU KULTŪRĀ    12
5.  JOGAS KLASIFIKĀCIJA    13
5.1.  DŽŅĀN JOGA    13
5.2.  BHAKTI JOGA    14
5.3.  KARMA JOGA    14
5.4.  RADŽA JOGA    15
6.  JOGAS VIRTUVE    16
7.  AJŪRVĒDAS MASĀŽA    18
8.  TŪRISMA PRODUKTS    19
9.  JOGA KA VESELĪBAS TŪRISMA PRODUKTS    20
10.  JOGAS TŪRISMA PIEDĀVĀJUMI PASAULĒ UN TO PIELĪDZINĀJUMS LATVIJAS VIDEI    21
11.  PĒTĪJUMA REZULTĀTI    26
12.  JOGAS PIEDĀVĀJUMA TŪRISMA UZŅĒMUMĀ SVID ANALĪZE    33
  SVID MATRICA    34
13.  AUTORES JOGAS KOMPLEKSAIS TŪRISMA PIEDĀVĀJUMS ATPŪTAS VIETĀ „ROŽMALAS”    36
  SECINĀJUMI    38
  LITERATŪRAS SARAKSTS    39
  PIELIKUMS    41
Darba fragmentsAizvērt

Veselība ir cilvēka spēka un enerģijas avots, tādēļ ir ļoti svarīgi rūpēties par to. Arī tūrisma nozare savā produkcijā piedāvā pakalpojumus, kas sniedz patērētājiem iespēju uzlabot, nostiprināt savu veselības stāvokli, kas visbiežāk ir dažādi atpūtas kompleksi ar dziedniecisku un rekreatīvu tendenci.
Cilvēkam, veicot ikdienas darbus un patstāvīgi atrodoties sabiedrībā, gan fiziski, gan garīgi, rodas nogurums, stress, kas, ilgstoši noslogojot organismu, rada dažādas slimības. Lai no tā izvairītos un uzlabotu savu pašsajūtu, austrumu kultūra iesaka dzīvot saskaņā ar jogas mācības dzīves stilu. Uzsvars tiek likts uz vārdu salikuma dzīves stils, jo, kā novērots rietumu valstu sabiedrībā, tad joga biežāk tiek pielīdzināta vingrojumu kompleksam, kas ir pieejams gandrīz ikvienā sevis cienošā sporta klubā. Ņemot vērā, ka rietumu sabiedrība ir ieinteresēta dažādām novitātēm savā dzīves stilā īpaši ar nosacījumu, ka tas uzlabo veselību un liek justies daudz labāk, līdz ar to aizvien populārāki kļūst veselības un rekreatīvā tūrisma piedāvājumi, kur ar savu unikalitāti tiek reprezentēta arī joga. Maz pamazām arī Latvijas tūrisma aģentūras šo, pasaulei interesējošo relaksācijas veidu, sāk ieviest savos tūrisma piedāvājumos. Saspringtā ikdiena liek mūsdienu sabiedrībai aizvien vairāk tiekties pēc kvalitatīvas atpūtas, un šeit jau ir iespējas izpausties tūrisma speciālistiem, jo oriģinālas un iedarbīgas veselības veicināšanas metodes sniedz iespēju attīstīt un pilnveidot veselības tūrismu.
Joga ir neatņemama Indijas kultūras sastāvdaļa. Austrumu zemes idejas Rietumu sabiedrībai vienmēr ir šķitušas neizprotamas, ar citādāku dzīves skatījumu uz lietām. Tas eiropiešus piesaista, tādēļ ir pieaudzis cilvēku pieprasījums pēc sevis mīlestības un jaunu lietu atklāšanu un iepazīšanu. Joga pierāda, ka cilvēks ar sava ķermeņa lokanību un trenēšanu, kā arī ar domu un prāta palīdzību spēj sevi relaksēt un attīrīt no ikdienā uzkrātās nelabvēlīgās enerģijas gan miesā, gan garā. Veselības tūrisma brošūrās aizvien vairāk parādās joga kā tūrisma piedāvājums. Lai arī populārākās jogas apgūšanas vietas atrodas ārpus Eiropas, tas netraucē Eiropas iedzīvotājiem iepazīt šo kultūru. Arī SPA kūrortos tiek izdalīta atsevišķi SPA joga, kur īpaši tiek pievērsta uzmanība, lai cilvēks ēstu pēc noteiktas jogu diētas, regulāri meditētu un veiktu vingrojumus, kas palīdz sevis attīrīšanai. Šāda veida SPA gan ir pazīstami Ņujorkā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties