Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:632394
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.07.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Katras pārmaiņas, kuras kāda tauta pārdzīvo, rada dažādus notikumus, nereti tie ir grūti izskaidrojami un ar visai negatīvām sekām. Interese analizēt pūļa efektu jeb deindividuāciju radās, ietekmējoties no nesenajiem notikumiem Latvijā, vēlāk arī Lietuvā.
Negatīvas pārmaiņas, ko cilvēki spiesti pārdzīvot, rada pretreakciju, jo ir ļoti grūti no kaut kā atteikties un pieņemt izmaiņas. Tādā situācijā neapmierināti lielākoties ir visi, bet, ja kaut kādā nolūkā cilvēki apvienojas pūlī, tad grūti paredzēt, kādas sekas var būt, ja tik daudz neapmierinātu cilvēku izveido lielu grupu. Tomēr ne katrā pasākumā, kurā piedalās daudz cilvēku, pat ja tas ir pikets vai demonstrācija, publika pārvēršas nekontrolējamā pūlī. Tādēļ svarīgi, kādu faktoru ietekmē cilvēki pārstāj kontrolēt savu rīcību.
Deindividuācijas izpausmes un analīze
„Cilvēki atsevišķi cits no cita uzvedas tikumiski un saprātīgi, bet tie paši cilvēki kļūst netikumīgi un nesaprātīgi, kad ir kopā.” (S.Moskovici, 1998)”
Dažādos sabiedriskos pasākumos, piemēram, koncertos, piketos un citos masu pasākumos, cilvēki nereti uzvedas tā, kā nekad neuzvestos, būdami vienatnē, šādu stāvokli apzīmē ar jēdzienu deindividuācija (pūļa efekts), ko ieviesa L.Festingers, A.Pepitouns un T.Ņūkombs (L.Festinger, A.Pepitone, T.Newcomb, 1952). Deindividuācijas ietekmē mazinās cilvēku atbildība par notiekošo, jo, barā kaut ko izdarot, rodas ilūzija par to, ka katra atsevišķa cilvēka atbildība ir mazāka.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1127464
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties