Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:632319
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.09.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

EST sprieduma neizpilde
EST spriedumi netiek pakļauti piespiedu izpildei, tomēr, ja DV nav novērsusi pārkāpumu arī pēc EST nolēmuma, tādējādi neizpildot tās spriedumu, tai vai tikt uz likta – sodanauda vai kavējuma nauda.
Ja Komisija uzskata, ka attiecīgā DV nav veikusi vajadzīgos pasākumus, lai izpildītu EST spriedumu, tā var vērsties EST, pirms tam atkal dodot minētajai valstij iespēju iesniegt savus apsvērumus. Tādā gadījumā Komisija brīdina valsti par sodanaudas vai kavējuma naudas uzlikšanu, kas jāmaksā attiecīgajai DV. Ja EST konstatē, ka DV nav izpildījusi spriedumu, tad pamatojoties uz Komisijas ierosinājumu, šai valstij var uzlikt sodanauda vai kavējuma naudu.
Sodanauda – vienreizēji piespriests maksājums, ar kuru DV tiek sodīta par tiesas sprieduma neizpildi laikā no EST sākotnējā sprieduma līdz brīdim, kad EST tiesa bija spiesta pieņemt spriedumu par sākotnējā sprieduma neizpildi un lemt par soda nauda uzlikšanu. Tās mērķis – sodīt DV par iepriekšējo sprieduma neizpildi.
Kavējuma nauda – sāk veidoties pēc sprieduma par kavējuma naudas piespriešanu pieņemšanas. Tās mērķis – veicināt ātrāku sprieduma izpildi.
EST ir tiesības arī nepiespriest nevienu no maksājumiem vai arī, ja pārkāpums bijis ilgstošs un vēl aizvien turpinās, piespriest abus maksājumus.
Apmērs:
Savienībā ir atzīts, ka sodanaudai un kavējuma naudai ir jābūt tādai, ko DV var paredzē un tām ir jābūt aprēķinātām, izmantojot metodi, kurā ievērots samērīguma princips un princips par vienlīdzīgu attieksmi pret DV. Metodei jābūt skaidrai un vienveidīgai; Komisijai tiesā jāpamato pieprasītās sodanaudas un kavējuma naudas apmērs.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties