Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:631658
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Izvēlētā prakses vieta ir akciju sabiedrība „Aldaris” , kas atrodas Rīgā, Tvaika ielā 44. „Aldaris”-vadošais Latvijas pārtikas uzņēmums un alus tirgus līderis- tiecas nodrošināt savus klientus un patērētājus ar kvalitatīviem, patēriņa drošiem, viņu vajadzībām un vēlmēm atbilstošiem produktiem un pakalpojumiem. Uzņēmums nodarbojas ar alkoholisko un bezalkoholisko dzērienu ražošanu.
Prakses mērķis ir izpētīt minētā uzņēmuma darbību. Šī mērķa ietvaros tika izvirzīti sekojoši uzdevumi, kas sekmēs tā sasniegšanu:
Iegūt vispārējās ziņas par užņēmumu, tā mērķiem un vēsturi;
Izpētīt uzņēmuma organizatorisko struktūru, nodaļu saistību;
Iegūt ziņas par izejvielu piegādes avotiem un piegādātājiem;
Iepazīties ar preču pasūtītājiem;
Izpētīt līgumu slēgšanas kārtību ar pircējiem, iepazīties ar līguma saturu;
Izpētīt realizētās produkcijas uzskaiti;
Izpētīt pasūtījumu izsniegšanu preču saņēmējiem;
Izstrādāt secinājumus un priekšlikumus.
1865. gadā pēc Bavārijas vācieša Joahima Daudera ieceres Rīgas pilsētas nomalē tika uzbūvēta alus darītava ’’Waldschlõbchen’’ jeb ”Meža pils”. To var uzskatīt par „Aldara” darbības sākumu. Tā kā alus darīšanas arods izrādijās ienesīgs, uzņēmums sāka attīstīties, un gadsimta nogalē Rīgas Būvvaldei tika lūgta atļauja to paplašināt un modernizēt. 1905.gadā alus darītava kļūst par akciju sabiedrību, taču nozīmīgs „Aldara” pastāvēšanā bija 1937.gads. Šajā laikā tapa valsts akciju sabiedrība „Aldaris”, tā iemantoja pašreizējo nosaukumu un simboliku, kuras autors ir mākslinieks Artūrs Apinis. 1992.gada 6. maijā uzņēmums tika reģistrēts Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā ar numuru 000307362, bet 2003.gada 25.aprīlī uzņēmums tika pārreģistrēts Komercreģistrā ar numuru 40003073627.
„Aldaris” ir viena no nedaudzajām alus darītavām, kas līdz mūsdienām saglabājusi gan savu vēsturisko vietu, gan alus darīšanas tradīcijas. Tā ir uzņēmuma lielākā vērtība, tāpēc to saglabāšanai tiek pievērsta īpaša verība.
Nozīmīgākās pārmantotās tradīcijas saistās ar alus brūvēšanas procesu un nemainīgi augsto „Aldara” alus kvalitati. Kaut arī pašlaik tiek izmantotas modernākās iekārtas, tomēr veids, kā sastāvdaļas tiek sajauktas, un kā tiek iegūts gala produkts, ir palicis nemainīgs.
Šobrīd lielākā alus darītava a/s „Aldaris” Latvijas iedzīvotājiem un visiem piedāvā augstvērtīgas kvalitātes alu, minerālūdeni un atspirdzinošos dzērienus.
Īpašu auru „Aldarim” piešķir tradīcijas un nostāsti, kas nav rakstiski fiksēti, taču tiek pārmantoti no paaudzes uz paaudzi.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties