Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:629302
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.08.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ar korsetes palīdzību agrāk sieviešu vidukļa apkārtmērs tika samazināts pat par piecpadsmit centimetriem! Tas šķiet diezgan neiedomājami, jo šādas apkārtmērs ir noņemts tik tiešām nežēlīgi mākslīgi. Es pat nestādos priekšā, cik ļoti tas ir bojājis pagātnes sievietes iekšējos orgānus, cik ļoti lielu upuri ir nesis pagātnes sievietes mākslīgais skaistums. Kā arī, lai tiktu tērpā un no tā ārā, manuprāt, ar pašas rokām nebija gana, noteikti bija vajadzīgs arī speciāls ģērbējs. Turklāt korsetes žņaugos sievietes bieži vien ģība - elpas trūkuma dēļ.
Es nevarētu teikt, ka pagātnes stils un mode pamazām izzūd pavisam, jo, kā jau minēju, mode pavisam nekad nav pazudusi, tā ikreiz un ik pa laikam atgriežas. Tik daudz kas vēl šodien mums ir palicis deviņpadsmitā gadsimta iespaidā. Vēl joprojām pasaulei ir svarīga vara un ietekme. Tieši tāpēc arī šodien ir svarīgs izskats, tā tas ir bijis vienmēr un būs.
Manis rakstītais vairāk, iespējams, izklausās noraidošs un negatīvs, taču es esmu izteikusi savas domas tikai reālā aspektā. Zinu, ka skaistums bieži ir prasījis upurus, arī man, kā meitenei, ir nācies saskarties ar daudzām grūti izturamām un savā ziņā smagām lietām, lai izveidotu savu mākslīgo ārējo skaistumu. Protams, es apzinos, ka labs ir tas, kas ir dabīgs, tomēr ko nu pasaulei izdarīsi, ja tā prasa no mums šo vienlīdzību un skaistumu...

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties