Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:628363
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Izgulējums - ir lokāls ādas vai dziļāk esošo audu bojājums, kas rodas spiediena, bīdes un berzes spēku iedarbībā uz audiem. Tā ir brūce, ļoti lēnām dzīstošs kompresīvi-išēmisks ādas bojājums. Izgulējumi var veidoties visās ķermeņa lokalizācijās. Biežāk sastopamās izgulējumu lokalizācijas ir sēžas apvidus - visbiežākā lokalizācija pacientiem ar paraplēģiju, krustu apvidus - raksturīga lokalizācija pacientiem ar ilgstošu gultas režīmu, grozītāju apvidus, papēžu apvidus, ceļu locītavu apvidus u.c.1
Viens no svarīgākiem izgulējumu ārstēšanas aspektiem ir izgulējumu profilakse, lai izvairītos no nopietnu izgulējumu rašanās, kā arī pacientiem, kuriem jau ir izgulējumi kādā reģionā, no izgulējuma veidošanās citā reģionā.
Veicot izgulējumu profilaksi, lielākā daļa izgulējumu veidošanās gadījumu var tikt novērsti. Zināšanas izgulējumu profilaksē būtu noderīgas gan medicīniskajam personālam - ārstiem, fizioterapeitiem, māsām, māsu palīgiem, gan pašiem pacientiem, to ģimenes locekļiem un pacientu aprūpētājiem.
Stājoties dienas vai maksas stacionārā, visi pacienti reģistrējas slimnīcas uzņemšanas nodaļā. Uzņemšanas nodaļas māsa iereģistrē pacienta datus ambulatorajā žurnālā vai raksta pacientam vēsturi uz nodaļu. Pēc pacienta reģistrācijas māsu palīgs ieveš pacientu telpā, kurā notiks izmeklēšana, novietot uz guļratiem tā, lai ārsts var apskatīt pacientu, nodrošinot intīmus apstākļus. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties