Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:625897
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Funkcionālisma virzienu attīstījis franču zinātnieks Emīls Dirkheims.Viņa teorijas pamatā ir ideja, ka ja sabiedrību veido daudzas sastāvdaļas, no kurām katrai ir nozīme tās funkcionēšanā, tad sabiedrības parādības var izskaidrot, analizējot to funkcijas sabiedrības sistēmā.Dirkheima teorija izskaidro visas sabiedrības parādības, t.sk. devianto uzvedību (novirzes no vispārpieņemtā, noziedzība)Sabiedrības skatījums no funkcionālisma viedokļa radies XIX.gs.Funkcionālisma pamatlicējs ir Herberts Spensers. (1)
Funkcionālisms sabiedrības struktūru aplūko kā darbības normu summu, sabiedrības normu noteikto sociālo attiecību kopumu. Funkcionālisms aplūko sabiedrību kā pašsaglabājošos sistēmu, kuras elementi pilda uzdevumus iekšējo nesaskaņu un konfliktu novēršanai. Funkcionālisms tiecas izskatīt visas izpausmes, izmantojot to pielāgošanās spēju un adaptācijas raksturu.
Funkcionālismu sauc arī par strukturālo funkcionālismu. Strukturālais funkcionālisms ir viena no makrosocioloģiskajām pieejām. Šī pieeja apgalvo, ka sabiedrība ir sociālo institūciju un esošo kultūras modeļu sistēma. Sociālās institūcijas ir regulētu un norīkotu sociālo rīcību modeļi. Sociālās rīcības pamatā ir vajadzības un intereses. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1136931
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties