Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:625556
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

5.Ja jaunietim ir vēlme kļūt par policistu, tad jāpievērš uzmanība savai fiziskajai sagatavotībai, ir jāinteresējas par norisēm sabiedrībā. Policistiem svarīgs ir vispārējais zināšanu līmenis, jo jāprot gan pareizi veidot teksts, gan pielietot skolā iegūtās zināšanas praksē, ieteicamas svešvalodu zināšanas.
6. Kā piemēru aprakstīsim kriminālpolicijas inspektora darba dienu. Atnākot uz darbu, inspektors iepazīstas ar operatīvo situāciju, t.i. iepazīstas ar diennaktī policijā reģistrētajiem notikumiem, noziedzīgajiem nodarījumiem. Pēc tam darbinieks pārskata savu darba plānu tai dienai, vai nav nepieciešamas izmaiņas, jo dažkārt ir darbi jāatliek un neatliekami jāpiedalās kāda nozieguma atklāšanā. No rīta parasti nodaļās notiek visu darbinieku īsa darba sapulce, kurā priekšnieks informē par svarīgāko, par veicamajiem darbiem, par situācijām darbā. Darba dienas laikā inspektors tiekas arī ar saviem kolēģiem un priekšnieku vairākkārt, nepieciešamības gadījumā pārrunā dažādus darba jautājumus, jo bieži ir jāstrādā komandā un veicamie pienākumi ir jāsadala. Darba dienas laikā inspektors strādā ar tiem cilvēkiem, kurus viņš iepriekš ir izsaucis pie sevis, pieņem liecības. Šie cilvēki var būt dažādos statusos- cietušie, liecinieki, aizdomās turētie. Inspektora lietvedībā ir vairāki (dažkārt vairāki desmiti) kriminālprocesu, kuros viņam jāveic pirmstiesas izmeklēšana. Tas ir arī radošs process, jo inspektoram ir jāizdomā izmeklēšanas plāns, jābūt gatavam to jebkurā brīdī mainīt, lai lietā noskaidrotu personas, kas ir vainīgas kāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanā. Neatņemama darba daļa ir dažādu dokumentu noformēšana, izziņu pieprasīšana. Darba dienas gaitā ir jāveic daudzi telefona zvani, bieži tas jādara vairākās lietās. Inspektoram, kurš ir operatīvais darbinieks ir varbūt dienas laikā jātiekas ar sev vajadzīgiem cilvēkiem, kas viņam var dot kādu noderīgu informāciju. Dienas beigās inspektoram nepieciešamas rezumēt sava darba rezultātus un sastādīt plānu nākošai dienai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties