Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:625394
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

17. gs. Eiropas valstīs vērojama sabiedrības attīstības procesu daudzveidība. Veidojas lielas nacionālas valstis. Rodas privātkapitāls. Noris antifeodālās kustības, sākas buržuāzisko revolūciju ēra. Katrā valstī šiem procesiem ir savdabīgs raksturs. Dažās valstīs plaukst ekonomika ( Anglijā, Holandē, Francijā), citas piedzīvo ekonomisko krīzi (Itālija, Spānija, Vācija). Ir centralizētas un sadrumstalotas valstis.
Šo laikmetu raksturo līdz šim neredzēts zinātnes un filozofijas uzplaukums, un to sauc par baroka laikmetu.. 17. gs. tika satricināts viduslaiku pasaules uzskats. Kolumba, Magelāna, Galileja, Ņūtona atklājumi palīdzēja pārveidoties cilvēka domāšanai, paplašināt gara apvārsni un attīstīt prātu. Attīstoties kapitālistiskai lielražošanai, vajadzēja izglītotākus cilvēkus. Veidojās laicīgās inteliģences slānis – skolotāji, ārsti, advokāti, zinātnieki, mākslinieki, rakstnieki.
Arī mākslā parādās visu šo dzīves procesu daudzveidība. Nekad līdz tam Rietumeiropas mākslā nebija vērojama tāda virzienu dažādība, tik ātra to nomaiņa – te strauja virzīšanās uz progresu, te atkāpšanās no tā. Tomēr kopumā laikmeta mākslas seju noteica divas stilistiskās sistēmas – baroks un klasicisms. Sarežģītajā, pretrunīgajā dabas un cilvēka psihes pasaulē varēja uztvert haotisko, iracionālo, dinamisko momentu, tās šķietamās un jutekliskās īpašības, un tā veidojas ceļš uz baroku.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties