Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:624980
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Pirmās informacionāli - analītiskās programmas parādījās Padomju Savienībā 60 – tajos gados. Tieši 60 – tie gadi priekš televīzijas kļuva par nopietnas paplašināšanas etapu publicistiskajam vēstījumam. 1961.gada decembrī pirmoreiz ēterī iznāca iknedēļas informacionālā programma “Ziņu stafete”, kura paredzēja iknedēļas tekošo notikumu apskati. Programmas vadītāji bija J. Fokins un G. Kuzņecovs.
“Ziņu stafeti” var nosaukt par mūsdienu analītiskā iknedēļas raidījuma priekšteci. Par programmas radošo mērķi tika pasludināta tiešuma fenomena izmantošana un ar to saistītu improvizāciju. “Ziņu stafete” rādīja skatītāju auditorijai cilvēkus, kas, tajā laikā, bija visas padomju tautas uzmanības centrā. Pirmajā vietā izvirzīja žurnālista un vadītāja personību.Šajā programmā īpaši tika vērtēta ziņojuma personinifikācija.
60 – to gadu vidū programmas popularitāte sāka mazināties. “Televīzijas ziņas” ,pēc savas attīstības mēra, guva pie tās arvien vairāk un vairāk sabiedrībai nozīmīgāku informāciju, kuru varēja paziņot (un agrāk arī paziņoja) šī raidījuma vadītājs”.
/Телевизионная журналистика М.,1994.-с.71
Būtība ir tāda, ka “Ziņu stafetes” mērķis nebija vērsts uz sabiedrības sabiedriskās dzīves analīzes sniegšanu, bet, tajā pašā laikā, programmai pēc savas būtības (iknedēļas apskats) bija jātiecas uz analītiskumu, dziļāku procesu izpēti, kas notiek realitātē. “Tāda dialektika, ka “Stafete” , kurai 60 – to gadu sākumā bija zīmīga loma televīzijas attīstībā, uz desmitgades beigām kļuva par teležurnālistikas pagājušo dienu, un tieši televīzijas kopēja progresa rezultātā, kuru noteiktā etapā pati arī veicināja”.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties