Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:622014
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.04.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Mācības, mācīšana un mācīšanās    3
3.  Kāpēc mācīties    4
4.  Motivācija    7
5.  Motivējoša vide    9
6.  Izmantotā literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

Motivējoša vide
Tā kā motivācija ir drīzāk kā vairāku faktoru un labvēlīgu apstākļu kopums, tad autore secina, ka lai paaugstinātu mācību kvalitāti (gan mācīšanās, gan mācīšanas), jābūt iekšējai vēlmei mācīt/mācīties, turklāt arī ārējs pamudinājums var būt kā papildu stimuls atrast motivāciju. Ja viss šis process notiek arī vidē, kas ir īpaši veidota, lai būtu piemērota mācību procesam, rezultātam jābūt pozitīvam.
Mācīties motivējošai videi būtu jābūt gan mājās, gan skolā vai bērnu dārzā. Varbūt daži vecāki uzskata, ka nav jēgas iegādāties speciālus mācību galdus, aprīkot bērna istabu ar mūzikas atskaņošanas ierīcēm (ar nosacījumu, ka tiks atskaņota mierīga, pozitīva instrumentālā mūzika, kas it kā palīdzot mācīties), jo bērns taču pēc dabas tik un tā ir slinks un tā būs tikai velti izsviesta nauda. No vienas puses raugoties, diez vai viens pats galds un mūzika radīs mācīties alkstošu, zinātkāru bērnu, tomēr ja saprot, ka vārds „vide” nenozīmē tikai galdu un sienas tapetes, bet arī apkārtējo gaisotni, tad varbūt ir vērts šo vidi papildināt arī ar materiālām, piemērotām lietām. Tomēr vecākiem jārēķinās, ka arī viņiem pašiem ir jārosina bērns mācīties sevis dēļ, sava gandarījuma dēļ, nevis kratīt ar pirkstu un teikt, ka tagad, kad ir jaunas mēbeles, nu gan ir jāmācās.
Motivējošu vidi veido: atbilstošas krāsa, ērts darba galds, krēsli, paša iekārtots stūrītis (zīmītes, plakāti, kas atgādina par saviem personiskajiem mērķiem. Piemēram, Alberta Einšteina bilde, ja pašam uz šo bildi skatoties rodas doma: „Viņš nu gan bijis gudrs un varens vīrs. Man gribētos ar tādu pašu aizrautību strādāt!”), pareiza istabas temperatūra, pietiekams klusums, cilvēki netālu, kas vajadzības gadījumā uzmundrinās un pats galvenais, mācīties noskaņojies un ar sevi mierā esošs skolēns.
„Skola ir vieta, kur bērni veido savas prasmes un pieredzi, iegūst jaunas zināšanas un piedalās socializācijas procesā. Ir būtiski, lai mācību vide būtu motivējoša, jo tikai tā iespējams gūt vislabākos rezultātus.” [http://nra.lv/latvija/regionos/olaine/23449-motivejosa-vide.htm 23.10.2012.]

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties