Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:619403
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.12.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Darbs un tā jēga senajā pasaulē    4
1.1.  Darbs mītu pasaulē    4
1.2.  Darbs bībeles izpratnē    5
2.  Darba izpratne antīkajā pasaulē    6
3.  Darba izpratne viduslaikos    7
4.  Darba loma cilvēka personības izveidē    8
4.1.  Jauna cilvēka izveidošanas ideja    8
4.2.  Darba, profesijas izvēle    9
5.  Darbs un tā jēga    10
  Secinājumi    11
  Avoti    12
Darba fragmentsAizvērt

5. Darbs un tā jēga
Albēra Kamī darbā „Mīts par Sīsifu” dievi runā, ka „Dievi sodīja Sīsifu, liekot viņam mūzīgi velt klints gabalu līdz pašai kalna virsotnei, no kuras tas katru reizi atkal vēlās lejup. Viņiem bija pamats uzskatīt, ka nav drausmīgāka soda kā veltīgs un bezjēdzīgs darbs”. [1, 48] Šai idejai piekrīt cilvēki, kuri apzinās, ka ir kādas konkrētas cilvēku sabiedrības daļa un, ka viņa veiktajam darbam ir jādod kāda zināma jēga, tam ir jābūt konkrētam mērķim, kurš ir sasniedzams, un kurš apzinās, ka „katrs ir pats savas laimes kalējs” un darot bezjēdzīgu darbu normālos apstākļos nekādīgi nav iespējams uzlabot savu dzīves līmeni. Taču šajā Albēra Kamī darbā tiek aprakstīts tas, kā bezjēdzīgajā var atrast jēgu, kas apgāž teoriju vispār par tāda bezjēdzīga darba pastāvēšanu. Taču tas atkal ir atkarīgs no konkrēta cilvēka, un viņa uzskatiem. Taču mēs katrs varam sajusties kā mazas zivis lielajā pasaules akvārijā un mums var likties, ka mūsu darbs ir bezjēdzīgs, taču cilvēki paši to neapzinoties ar saviem darbiem un savu rīcību katru dienu būtisko var mainīt citu cilvēku dzīves. Piemēram, kāds parasts fabrikas strādnieks strādājot pie šokolādes gataviešanas mašīnām, kaut kur otrā Eiropas galā nav izgulējies, jo strādā divos mazapmaksātos darbos, jo nav pabeidzis augstskolu pēc savu vecāku parauga, kuriem arī ir slikti darbi un kuri neatbalstīja savu dēlu, jo..jo..jo..un šī virkne var turpināties bezgalīgi un pat sētnieks, kurš kārtīgi nav izdarījis savu darbu, piemēram, neuzskaisot smiltis uz slidena ceļa ziemā, spēj nogalināt cilvēku.

Secinājumi
1. Senajā mītu pasaulē galvenais pirms, pēc un darba veikšanas laikā bija rituāls un tā precīza izpildīšana. Visa pirmparaugs bija dievi un senči
2. Bībelē darbs teik uzskatīts par sodu cilvēkiem, kas padžiti no paradīzes, tas ir grēks, taču arī vienīgais vieds kā izpirkt savus grēkus
3. Viduslaikos uzskatīja, ka visa darba pirmavots ir Dievs, tas ir radījis matēiju no kuras cilvēkam izveidot kādu konkrētu formu. Meistars – labs cilvēks.
4. Liekot cilvēkam strādāt attiecīgu laika periodu attiecīgi smagu darbu ir iespējams izveidot cilvēka raksturu vai aŗi iznīdēt no tā nevajadzīgo.
5. Darba izvēle raksturo cilvēka raksturu un otrādi.
6. Katrā darbā cilvēks var atrast jēgu javien to vēlas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1327208
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties