Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:618183
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Globalizācijas un migrācijas procesi un to ietekme uz kultūru    4
  Globālās migrācijas tendences, iemesli un problēmas    6
  Nākotnes prognozes par migrāciju    8
  Secinājumi    9
  Izmantotā literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

Globalizācija ir pasaule bez robežām un jauna dzīves forma uz planētas. Par mūsdienu globalizācijas procesa pamatkomponentiem atzīst cilvēkus, naudu un tehnoloģiju. Visu triju komponentu viena no galvenajām īpašībām ir mobilitāte. Cilvēku migrācija atsaucās uz dzīvokļu tirgu, darbaspēka resursu kapacitāti, ražošanas apjoma pieaugumu.
Par globalizācijas svarīgu faktoru atzīst attiecīgas infrastruktūras klātbūtni. Globalizācija ir pieejama pateicoties augsti attīstītai infrastruktūrai (sakaru tīkliem, internetam, mobilajiem telefoniem, lidmašīnām).Tajās vietās, kur ir augsti attīstīta infrastruktūra, dzīves temps ir daudz straujāks.
Migrācija ir iedzīvotāju pārvietošanās no vienas administratīvās teritorijas uz citu pastāvīgās maiņas nolūkā. Var izšķirt īstermiņa un ilgtermiņa migrāciju. Migrācijas rezultātā var rasties izmaiņas darbaspēka piedāvājumā gan kvalitatīvi, gan kvantitatīvi tautsaimniecības struktūrā, preču un pakalpojumu pieprasījuma izmaiņas, kultūras vidē, ja migrācijas īpatsvars ir ļoti liels. Kas savukārt var izraisīt negatīvu attieksmi pret iebraucējiem un veikt dažādas pretmigrācijas akcijas.
Starptautiskās migrēšanas jautājums ir piesaistījis ievērojamu interesi pēdējo desmit gadu laikā, apmēram tad, kad globalizācija kļuva par populāru jēdzienu. To savstarpējā atkarība tiek interpretēta tā, ka cilvēku migrācija ir globalizēto sabiedrību indikators un uzņēmumu restrukturizācijas rezultāts. Starptautiska darbaspēka migrēšana, pieaugošais cilvēku skaits, kas ir spiesti aiziet no pierastās dzīves vides. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties