Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:617095
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dzirdot vārdu filozofija, lielākā daļa cilvēku, manuprāt, nekādi nespēj to sasaistīt ar Latvijas vārdu. Latvija un filozofija, kas par muļķībām!- varētu skanēt daudzu cilvēku domas, ja tās būtu iespējams sadzirdēt. Un vispār pamēģiniet atrast kādu, kas būtu spējīgs kaut ko pateikt par latviešu filozofiju, par tās virsotnēm un attīstību, par to, kad, kur un kāpēc tāda vispār ir radusies. Vai mums nepietiek ar visām citām filozofijām, kas valda uz pasaules, vai mēs nevaram izmantot, piemēram, utopisko K.Marksa un F.Engelsa izstrādāto komunistisko teoriju, vai mēs nevaram izmantot Renē Dekarta šaubu metodi, un sākt šaubīties par valsts patieso politisko, ekonomisko un visiem citiem stāvokļiem, šaubīties par valdības un tiesību institūciju pareizu struktūrvērtību un darbību? Protams, ka varam, bet vai mums tas ir vajadzīgs, mēs latvieši, taču esam brīva tauta, kādēļ mums būtu jāizmanto citu atziņas, ja mēs varam radīt paši savas. Atbrīvoties no varenās Krievijas jūga taču spējām, tātad spējam arī radīt paši savas vērtības un domas. Bet kādas tās ir un kur tās rodas vai radās, vai varbūt vēl tikai radīsies?!
Jā, latviešu filozofija patiešām eksistē. Kur meklējami tās pirmsākumi, to gan es nemācēšu pateikt, zinu vienīgi to, ka tā visvairāk ir attīstījusies nebrīves laikos, respektīvi, tad, kad latvju tauta bija spiesta pakļauties citām tautām. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1121435
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties