Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:616257
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.12.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Komercijai mainot orientāciju no precēm uz pakalpojumiem īpašums lielā mērā zaudēja savu nozīmi kā biznesā, tā privātajā dzīvē.
Ekonomists Daniels Bells uzskata ka dzīves līmeni industriālajā sabiedrībā noteica preču daudzums, bet pašreizējā- postindustriālajā sabiedrībā dzīves kvalitāti nosaka pakalpojumi dun ērtības. Pakalpojums ir nemateriāls un netverami. Tie tiek sniegti, nevis ražoti un tie pastāv tikai sniegšanas brīdī. Tos nav iespējams paturēt, uzkrāt vai mantot.Preces var nopirkt,bet pakalpojumus tikai saņemt. Pakalpojumos ietilpst profesionāls darbs(piemēram, juristu , grāmatvežu un konsultantu pakalpojumi),vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības pakalpojumi, transporta pakalpojumi, komunikācijas, veselības aprūpe, bērnu pieskatīšana, vecu cilvēku aprūpe, izklaide un maksas brīvā laika pavadīšanas veidi, valsts sociālās programmas. Tad, kad parādījās lieki brīvie līdzekļi, tos sāka izmantot lai pirktu pakalpojumus. Tie darbi, kas agrāk tika darīti mājās nu kļuva par komerciāliem pakalpojumiem. Pakalpojumu ekonomikā nauda tiek maksāta par cilvēka laiku nevis vietu vai lietām. Pakalpojumi vienmēr ir saistīti ar attiecībām cilvēku starpā un ir pretstats attiecībām starp cilvēku un lietu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-2,30 €
Materiālu komplekts Nr. 1327439
Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties