Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:615871
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.04.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 19 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Saīsinājumu saraksts    3
  Ievads    4
1.  Vispārīgi par juridiskajiem faktiem    5
2.  Juridiskie fakti, kas nodibina administratīvi tiesiskās attiecības    8
2.1.  Administratīvais pārkāpums    8
2.2.  IK dibināšana    10
3.  Juridiskie fakti, kas groza administratīvi tiesiskās attiecības    13
4.  Juridiskie fakti, kas izbeidz administratīvi tiesiskās attiecības    16
  Secinājumi un priekšlikumi    21
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    23
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Veicot darbu, autore nonāca pie sekojošiem secinājumiem:
1. Juridiskie fakti ir likumos paredzētie reāli notikumi, darbības vai bezdarbības, kas kļūst par pamatu konkrēto attiecību iedibināšanai, grozīšanai vai pārtraukšanai, izbeigšanai. Tie ir daudz un dažādi, bet svarīgi tiesiskajās attiecībās. Pastāv vairāki juridisko faktu klasifikācijas kritēriji, piemēram, juridisko faktu iedalīšana atbilstoši subjektu gribas izpausmei un sekām, kas radušās juridisko faktu rezultātā. Tādējādi, ja kritēriju ņem subjektu gribas izpausmi, tad juridiskos faktus var iedalīt notikumos un darbībās, bet, ja sekas- var iedalīt pozitīvajos un negatīvajos juridiskajos faktos.
2. Izdarot administratīvo pārkāpumu vai dibitnot IK tiek nodibinātas AT attiecības. Galvenie juridiskie fakti, administratīvajam pārkāpumam par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā ir 1) automašīnas vadīšana; 2) minimālā alkohola koncentrācija asinīs un 3) personas identitātes noteikšana. Savukārt IK dibināšanas gadījumā svarīgie juridiskie fakti ir: 1) ja gada apgrozījums no veiktās saimnieciskās darbības pārsniedz 200 000 latu; 2) tā savas saimnieciskās darbības veikšanai vienlaikus nodarbina vairāk nekā piecus darbiniekus.
3. Slēdzot administratīvo līgumu par tiesas procesa izbeigšanu tiek grozītas AT attiecības. Šādā gadījumā nepieciešami sekojoši juridiski fakti: 1) līgums tiek slēgts, lai izbeigtu tiesas procesu; 2) līguma slēgšanu atbalsta augstākā iestāde; 3) saistības, ko uzņemas līdzēji, ir samērīgas; 4) publiskās personas saistības ir tiesiskas; 5) privātpersonas saistībām jābūt noteiktām un jākalpo publiskas personas uzdevuma veikšanai.
4. Ja valsts iestāde pieņem lēmumu par kādu attiecību izbeigšanu (NVA izbeidz bezdarbnieka statusu), tad tiek izbeigtas arī AT attiecības. Gadījumā, kad NVA pieņem lēmumu par bezdrabnieka statusa zaudēšanu, nepieciešams pastāvēt vienam no minētajiem juridiskiem faktiem: 1) darba ņēmēja vai pašnodarbinātā statusa iegūšana uz nenoteiktu laiku vai uz laiku, kas ilgāks par diviem mēnešiem, saskaņā ar likumu "Par valsts sociālo apdrošināšanu", izņemot iesaistīšanos aktīvajos nodarbinātības pasākumos; 2) vecuma, kas dod tiesības saņemt valsts vecuma pensiju, sasniegšana vai valsts vecuma pensijas piešķiršana (tai skaitā priekšlaicīgi); 3) nonākšana pilnā valsts apgādībā; 4) uzņemšana pamatizglītības vai vidējās izglītības programmā klātienē; 5) atteikšanās no piemērota darba piedāvājuma divas reizes; 6) bezdarbnieka pienākumu nepildīšana bez attaisnojoša iemesla; 7) nepatiesu ziņu sniegšana bezdarbnieka statusa iegūšanai un saglabāšanai; 8) pārcelšanās uz pastāvīgu dzīvi ārpus ES, ja Latvijai saistošos starptautiskajos līgumos nav noteikts citādi; 9) 100 procentu darbspēju zaudējums; 10) atjaunošana darbā ar tiesas spriedumu; 11) bezdarbnieka nāve; 12) atteikšanās no bezdarbnieka statusa, iesniedzot attiecīgu paziņojumu NVA. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1331893
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties