Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:615175
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Barbara Dženovīze (Barbara J. Genovese) savā 2004.gada darbā „Thinking inside the Box: The Art of Telephone Interviewing” stāsta par to, kāpēc telefonintervijas kļūst arvien plašāk izmantotas, kā arī dod vairākus ieteikumus, lai telefonintervija izdotos.
Pirmkārt, autore uzsver, ka telefonintervijās nav iespējams redzēt cilvēka sejas izteiksmi un ķermeņa valodu, tāpēc ir jāpietiek ar to, ko iespējams pateikt un dzirdēt. Kā telefoninterviju mīnuss tiek minēts vizuālo materiālu trūkums. „Mēs runājam ar pilnīgu svešinieku tikai ar vārdu un balss palīdzību, mēs esam kā aklie, kas tikai var klausīties, lai saprastu lietu nozīmi un nianses.” (Barbara J. Genovese: 216)
Autore uzskata, ka telefonintervijas būtība ir skaņas analizēšana. „Runāt ir tikpat svarīgi kā klausīties. Labs intervētājs zina ko teikt, kā teikt un kad to pateikt. Viņš zina, kā klausīties, kā to interpretēt un kā reaģēt.” (Barbara J. Genovese: 216)
Darba turpinājumā autore sniedz vairākus ieteikumus labai telefonintervijai. Lai piesaistītu cilvēkus telefonintervijai un nelikt viņiem no tās baidīties, ir jāizvēlas pareizais balss tonis un vārdi, uzsverot to, ka mūsdienu haotiskajā pasaulē cilvēki parasti novērtē pieklājīgu un cieņas pilnu balsi. Cilvēkam ir jārada komforta zona, lai viņš varētu atbildēt mierīgi un nepiespiesti, intervējamais ir kādā veidā jāpiesaista (piemēram, ar laipnu balss toni). Autore iesaka runāt ļoti skaidri, lai nerastos pārpratumi, būt ļoti pacietīgam un nekur nesteigties, ļaujot cilvēkam apdomāties.
Barbara Dženovīze neslēpj, ka reizēm, veicot telefoninterviju, noteikti būs jāsaskaras ar vairākām problēmām. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties