Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:614349
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.11.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Valsts apraksts    4
2.  Uztura tradīcijas    6
2.1.  Krievijas nacionālie svētki    9
3.  Krievu tautas virtuves 10 raksturīgāko ēdienu un dzērienu saraksts    10
  Kopsavilkums    11
  Izmantotā literatūra    12
Darba fragmentsAizvērt

Kopsavilkums
Krievija ir ļoti liela valsts ar lielu iedzīvotāju skaitu. Krievijas nacionālo virtuvi laika gaitā ir veidojuši dažādi faktori – ģeogrāfiskais, vēsturiskais, ekonomiskais u.c. Ja jāveic krievu virtuves apkopojums, tad interesanti to ir darīt, salīdzinot ar kādu citu tautu, piemēram, latviešu tautas virtuvi. Tātad var secināt, ka abās svarīga loma ir maizei. Latviešu virtuvē maize ir goda vietā, to var ne tikai piekost klāt kādiem ēdieniem, bet arī no tās pagatavot dažādas uzkodas un desertus. Tomēr krievu virtuvē maize tiek biežāk lietota pie dažādiem ēdieniem. Kā kopīgo elementu var minēt arī skābus kāpostus un skābus dārzeņus kopumā – tiek gatavotas gan zupas, gan arī citi ēdieni kopā ar gaļu. Ja salīdzina dārzeņu pielietojumu, tad jāņem vērā latviešu pamatnodarbošanās jau ļoti sen – zemkopība, līdz ar to arī latviešu virtuvē plaši tiek izmantoti dažādi dārzeņi, kuri izaudzēti savā dārzā. Krievu virtuvē plaši izmanto arī pienu un piena produktus, arī šī iezīme ir kopīga abām tautām. Latviešu virtuvē pienu patērē gan svaigā veidā, gan arī apstrādātu, tāpat arī dažādās zupās un putrās. Latviešu tautai vienmēr tuva bijusi zvejniecības nozare, tāpēc arī zivju pielietojums uzturā ir plašs, līdzīgi ir arī krievu virtuvē. Abās virtuvēs ir arī līdzīgas gaļas pielietošana – cūkgaļa, medījumi, mājputni, taču krievu virtuvē vēl plaši izmanto liellopu, aitas uz kazas gaļu.
Pastāv uzskats, ka pasaulē dominējot tikai divu tautu virtuves – krievu un franču. Tās laika gaitā viena otru esot papildinājušas, bagātinājušas un no tām izriet visa daudzveidība. Lai vai kā, bet krievu virtuves pankūkas, vareņiki, soļanka un zivju ēdieni ir ļoti plaši pazīstami un iecienīti, kas liecina, ka krievu nacionālās virtuves ēdieni ir garšas receptoriem patīkami ne tikai Krievijā un kaimiņvalstīs, bet arī daudzās citās vietās pasaulē.


Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties