Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:613175
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Grāmatvedības jēdziens un uzdevumi    5
1.1.  Grāmatvedības jēdziens    5
1.2.  Grāmatvedības uzdevumi    6
2.  Datorizētās grāmatvedības vēsture, uzdevumi, iespējas un prasības    8
2.1.  Grāmatvedības aparatūras un programmatūras vēsture    8
2.2.  Grāmatvedības datorizācijas būtība, uzdevumi un iespējas    9
2.3.  Pamatprasības grāmatvedības datorprogrammām    11
2.4.  Datorgrāmatvedības programmu izvēles noteikumi    13
3.  Grāmatvedības datorprogrammu salīdzinājums    16
3.1.  Tildes Jumis    16
3.1.1.  Vispārīgs raksturojums un kontu plāns    16
3.1.2.  Darījumu partneri, darbinieki un algu uzskaite    17
3.1.3.  Noliktava    19
3.2.  Zalktis    21
3.2.1.  Vispārīgs raksturojums un kontu plāns    21
3.2.2.  Klientu saraksts un algu uzskaite    22
3.2.3.  Noliktava    23
4.  Pamatlīdzekļu uzskaites salīdzinājums programmās Tildes Jumis un Zalktis    25
4.1.  Pamatlīdzekļu uzskaite programmā Tildes Jumis    25
4.2.  Pamatlīdzekļu uzskaite programmā Zalktis    27
  Secinājumi un priekšlikumi    29
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    32
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi un priekšlikumi
Secinājumi:
1. Grāmatvedība ir uzņēmumu, iestāžu un organizāciju uzskaites veids, ar kura palīdzību nepārtraukti tiek vākta, apkopota un apstrādāta dokumentāli pamatota informācija par uzņēmumā notiekošajiem saimnieciskajiem procesiem, aktivitātēm, tādā veidā kontrolējot uzņēmuma darbību.
2. Par grāmatvedības kārtošanu un visu saimnieciskos darījumus apliecinošo dokumentu oriģinālu, kopiju vai datu attēlu saglabāšanu ir atbildīgs uzņēmuma vadītājs, kā arī uzņēmuma vadītājs organizē grāmatvedības kārtošanu atbilstoši likumdošanas prasībām.
3. Pārskata periods jebkuram uzņēmumam ir uzņēmuma finanšu gads un tam ir jāaptver 12 mēneši, tas var sakrist vai nesakrist ar kalendāro gadu. Tas var nesakrist, ja to nosaka attiecīgā uzņēmuma statūti, nolikums, satversme vai personālsabiedrības līgums, kā arī jaunizveidotam uzņēmumam, ja tiek mainīts esošā uzņēmuma pārskata gada sākums un arī pārskata gads, kurā uzņēmumu reorganizē vai tas izbeidz savu darbību.
4. Grāmatvedība jākārto tā, lai grāmatvedības jautājumos kvalificēta trešā persona varētu gūt skaidru priekšstatu par uzņēmuma finansiālo stāvokli un saimnieciskajiem darījumiem noteiktā laika posmā, kā arī lai varētu konstatēt katra saimnieciskā darījuma sākumu un izsekot tā norisei.
5. Grāmatvedības aparatūras un programmatūras vēstures pirmsākumi meklējami 2400 gadus pirms Kristus, tomēr lielākas izmaiņas radīja 1960. gads, kad tika ieviests lieldators.
6. Latvijā 2008. gadā 70,2% no kopējo uzņēmumu skaita savā darbā lietoja datoru. Skatoties pēc uzņēmumu lieluma – 63.8% uzņēmumu ar darbinieku skaitu zem 10 cilvēkiem un 93,2% ar darbinieku skaitu 10 un vairāk cilvēki savos uzņēmumos 2008.gadā lietoja datoru.
7. Grāmatvedības programmas ir izveidotas, lai atvieglotu grāmatvedības uzskaiti jebkurā organizācijā, kurā notiek naudas plūsma. Grāmatvedības programmas veic visas operācijas ar naudas līdzekļiem, uzskaita materiālās vērtības, produktus un citas lietas, kas ir svarīgas uzņēmuma darbībā.
8. Latvijā datorgrāmatvedības programmu izmantošanu uzņēmumos reglamentē Ministru kabineta noteikumi Nr.585 „Noteikumi par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju”, kas nosaka, ka grāmatvedības reģistru kārtošanai uzņēmums var lietot tikai tādu grāmatvedības datorprogrammu, kuras izmantošanas tiesības apliecina licence vai licences līgums, vadītājam ir tiesības patstāvīgi izvēlēties grāmatvedības datorprogrammu, kā arī jānosaka vispārīgos grāmatvedības informācijas datorsistēmu drošības noteikumus un datu aizsardzības prasības uzņēmumā, kā arī jānodrošina minēto noteikumu un prasību ievērošanas kontroli.
9. Katram uzņēmumam, izvēloties grāmatvedības programmu, ir jāizvērtē uzņēmuma vajadzību līmenis, darbības nozare, darbinieku skaits, apgrozījums, lai izvēlētos savam uzņēmumam vispiemērotāko programmu.
10. Tildes Jumis ir pilna grāmatvedības un uzņēmuma vadības un analīzes sistēma, kas nodrošina vispusīgu uzņēmuma datu apstrādi. Sistēma ir ieguvusi plašu popularitāti - ikdienā ar to strādā vairāk kā 3 200 uzņēmumu. Programmas trūkums ir tās iegādes uz uzturēšanas lielas izmaksas – Tildes Jumis pilnā versija ar gada abonementu maksā 914Ls.
11. Tildes Jumis piedāvā šādas grāmatvedības sadaļas kā kontu plāns, grāmatvedības uzskaite, bankas dokumenti, kases dokumenti, valūtas, norēķinu kontrole, bilance un peļņas un zaudējumu aprēķins, pievienotās vērtības nodokļa (PVN) deklarācija, un citas grāmatvedības atskaites.
12. Sistēmas Tildes Jumis sadaļa Darījumu partneri ļauj apkopot informāciju par partneriem un izvērtēt sadarbības iespējas un to attīstību. Partneri ir fiziskas vai juridiskas personas, kas sadarbojas ar uzņēmumu, piegādājot vai pērkot preces un pakalpojumus, kā arī veicot savstarpējus norēķinus.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties