Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:612723
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienu Latvijā ekonomiskās krīzes apstākļos, kad pieaug bezdarba līmenis, norisinās diez gan absurdi procesi, kad cilvēki ar augstāko izglītību (īpaši ekonomisti, juristi u.c. profesiju pārstāvji, profesiju, kas augstskolās no studējošo puses ir ļoti pieprasītas, bet darba tirgū līdz ar to pārpildītas), šie cilvēki nevar atrast darbu savā profesijā, tāpēc strādā vai nu mazāk atalgotu darbu, vai arī dodas strādāt uz ārzemēm, īpaši populāri tas bija pirms pāris gadiem, pašlaik šis process ir samazinājies.
Vēl viena nozīmīga problēma ir akadēmiskā personāla atjaunošana augstskolās. Akadēmiskā personāla vecuma struktūra turpina pasliktināties, it sevišķi tas attiecas uz valsts augstskolām. Vidēji vairāk kā katrs ceturtais no akadēmiskā personāla ir 60 vai vairāk gadus vecs. Taču ir jāatzīmē, ka dažādās augstskolās situācija ir visai atšķirīga. Gados jauns personāls ir salīdzinoši nesen izveidotajās augstskolās, kā arī nedaudz labāka situācija ir juridisko personu dibinātajās augstskolās. Pēc 2006.gada datiem Latvijas augstskolās tikai 8% akadēmiskā personāla ir jaunāki par 30 gadiem, bet 26% vecāki par 60 gadiem, vēl tikai 2002.gadā šī attiecība bija 13% pret 25%. Ja nekas netika darīts, lai atjaunotu šo personālu, nākotnē varētu izveidoties situācija, ka nav pietiekama daudzuma mācībspēku. Latvijas augstskolās ir maz doktora līmeņa speciālistu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1234274
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties