Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:610212
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tēlainās, jeb bieži saukti arī par mākslinieciskās izteiksmes līdzekļi ir daļa no literatūras. Patiesību sakot, pat liela daļa no visas literatūras pasaules. Tie atrodami jebkura žanra tekstā, taču jo īpaši ‘’no tiem čum un mudž’’ dzejā. Lai darbs, gan literārs, gan zinātnisks, top radošāks un personiskāks pret autoru tiklīdz tajā tiek ievietoti mākslinieciskās izteiksmes līdzekļi. Prasme šos ‘’literāros brīnumus’’ izveidot, izvēlēties un atpazīt ir liela prasme un ne visiem tas padodas. Tā ir viena no svarīgākajām un sarežģītākajām daļām darba tapšanas laikā – izvēlēties, atšķirt, atrast un prasmīgi pielietot šos tēlainās izteiksmes līdzekļus.
Vārds, simbols vai apzīmētājs no vienkāršas parādības, darbības vai priekšmeta apzīmējuma saskaņā ar autora nolūku iegūst saturam vajadzīgo nozīmi.
Visīpašākā tēlaino izteiksmes līdzekļu ‘’mājvieta’’ ir dzejas rindas. Tajā vārdu nozīmes un lietojumu maiņa sastopama gandrīz katrā rindiņā. Gan zieds, gan logs, gan saule ir brīnumjauki vārdi, taču tiem nav poētiskas nozīmes un tie nav līdz galam piepildīti, kamēr, tie nonāk dzejolī – ‘’logs zieda saulainajos zieda apskāvienos’’. Dzejā, esejās, prozā, novelēs un romānos ir iespējams pilnīgi viss, taču dzīvē diemžēl ne.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties