Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:607706
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Komunikācijas jaunās lomas mūsdienu sabiedrībā

Šim rakstu darbam izvēlējos tēmu, kura ir saistīta ar manu ikdienas darbu, ar ciešu cilvēku saskarsmi un dažādām situācijām, kuras nostāda dilemmas priekšā. Banka. Atnācis neapmierināts klients, jo bankomāts ir aizturējis viņa debetkarti. Klients pieprasa, lai viņam izgatavo jaunu karti un bez komisijas!!! Jo tā neesot viņa vaina, ka karte tika aizturēta. Uz jautājumu vai klients varētu būt ievadījis nepareizu PIN kodu, klients apgalvo, ka visu izdarījis pareizi!
Tomēr klientu apkalpošanas speciālists pēc pārbaudes sistēmā secina, ka klients nesaka taisnību un melo, lai nebūtu jāmaksā par kartes aizvietošanu.
Lai gan dažkārt apstrīdēta, pamazām, arvien drošāk nostiprinās konvencionāli akceptēta atziņa: mūsdienu sabiedrība atšķiras no visām iepriekšējām ar ko ļoti būtisku, kas ietekmē gan saskarsi starp indivīdiem, gan to, kā viņi sevi izprot. Šīs atšķirības avots ir cilvēku pašu radītā tehnika un jo īpaši tas, ko apzīmējam ar vārdkopu “informācijas tehnoloģijas”. Klasiskās uz racionālismu un ideālismu orientētas domāšanas rīcība nav jēdzienu, ar kuriem varētu tuvoties šai informācijas sabiedrības dinamiskajai, nemitīgā mainībā pastāvošajai sociālo saišu un institūciju analīzei.
Šo teorētisko deficītu mēģina novērt daudzi jo daudzi mūsdienu domāšanas virzieni un skolas, kuru uzmanības centrā ir modernās/postmodernās kultūras mutācijas. Jo īpaši varam apgalvot par 20. gs. 60. – 80. gadu franču domātājiem ( filozofiem, sociologiem u.c.),kuri, pievēršoties mūsdienu sociālās kultūras reāliju apzināšanai, piedāvā gan neierastu skatu punktus, gan netradicionālu izteiksmes formu un teorijas, nereti izraisot asas diskusijas. Viens no šādiem mūsdienu sabiedrības pētniekiem ir franču sociologs Žans Bodrijārs.
Viena no jomām, kurā Bodrijārs meklē simulakru un simulācijas sabiedrības skaidrojuma atslēgu, ir masu mediju joma. Masu mediju ietekmes uz cilvēku savstarpējās saskarsmes procesu izpētē viņš tiek salīdzināts ar sešdesmitajos gados populāro masu mediju teorētiķi Maršalu Maklūanu.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties