Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:607183
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Produktīvu un ekoloģiski noturīgu mežu izaudzēšanas priekšnosacījums ir kvalitatīva meža atjaunošana ar katram izcirtumam piemērotākajām koku sugām. Plānojot mežu atjaunošanu LVM netiek samazinātas kopējās skuju koku un cieto lapu koku aizņemtās platības. Mežu var atjaunot dabiski vai mākslīgi.
Dabiski mežu atjauno - nocērtamajā mežaudzē saglabājot paaugas kociņus, ar nocirsto koku atvasājiem vai ar apkārtējo mežaudžu koku sēklām. Dabiskā atjaunošana tiek plānota ja likumdošanā noteiktajos termiņos izcirtumā iespējams izveidot produktīvu mežaudzi. Meža atjaunošanas termiņi Latvijā, atbilstoši meža tipam, noteikti 3, 5 un atsevišķos gadījumos 10 gadu laikā pēc mežaudzes nociršanas.
Mežu mākslīgi atjauno – stādot vai sējot. Ģenētiski kvalitatīvās īpašības katram kokaugam ir ietvertas jau sēklā, tādēļ meža mākslīgajā atjaunošanā tiek izmantots tikai selekcionēts meža reproduktīvais materiāls, tā nodrošinot un veicinot vēlamā sugu sastāva mežaudžu izveidi vietās kur tas ir apgrūtināts vai nav iespējams pielietojot dabisko atjaunošanu.
Mežu atjaunošanas plānošana pa atjaunošanas veidiem, atjaunojamām sugām un atjaunošanas termiņiem tiek veikta vienlaicīgi ar lēmuma pieņemšanu par galvenās cirtes veikšanu mežaudzē. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties