Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:606456
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.07.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Latvija jau neilgi pēc neatkarības atjaunošanas par vienu no savām galvenajām ārpolitikas prioritātēm nosauca iestāšanos Eiropas Kopienā (vēlāk – Eiropas Savienībā). Turklāt tika uzsākti mūsu valsts vadītāju mērķtiecīgi ārpolitiskie un iekšpolitiskie soļi šī uzdevuma sasniegšanā. Viena no pēdējo gadu aktualitātēm ir Latvijas līdzdarbošanās Eiropas kopējā drošības un aizsardzības politikā, t.sk. plānota dalība ar militārā spēka iesaistīšanos. Līdz ar to drošības un aizsardzības jautājumu risināšana Eiropā, kā arī Latvijā kā topošajai un vēlāk arī esošai Eiropas Savienības dalībvalstij 20. gadsimta otrajā pusē un 21.gadsimta sākumā ir aktuāls temats pētniecībai.

Šī darba mērķis ir apskatīt drošības un aizsardzības jautājumu risināšanu Eiropas integrācijas kontekstā pēc Otrā pasaules kara beigām. Par hronoloģisko ietvaru sākumu izvēlēts 1946. gads, tas ir laiks, kad Eiropa uzsāka postījumu daudzās dzīves jomās likvidāciju pēc Otrā pasaules kara. Savukārt beigu gads ir 2004. gads, kad Latvija pievienojās Eiropas Savienības saimei.
Lai sasniegtu izvirzīto mērķi darbā tika noteikti vairāki uzdevumi. Tie bija: apskatīt pirmos mēģinājumus veidot drošu telpu Eiropā 20.gadsimta 40. - 60. gados, tad vēlāko diskusiju par drošības un aizsardzības jautājumiem posmu 70. - 80. gados, kā arī Eiropas Savienības Kopīgās ārpolitikas un drošības izveidošanos 90.gados un drošības un aizsardzības jautājumu risināšanu pēc 1997. gada Amsterdamas līguma.
Lai veiksmīgi risinātu šī darba uzdevumus, tika izmantotas trīs avotu grupas: Eiropas Savienības Kopējās ārpolitikas un drošības politikas komitejas un padomes normatīvie akti; publikācijas latviešu masu saziņas līdzekļos; konferences materiāli. Turklāt tika izmantota arī vairāku latviešu un citu Eiropas tautību autoru darbi, kas saistīti ar Eiropas integrācijas procesiem, Eiropas Savienības veidošanos un Eiropas drošības un aizsardzības jautājumiem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1123758
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties