Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:606370
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.10.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kalo piemīt oriģinalitāte un novatorisms ne tikai sižetu izvēle, bet izpildījuma tehnikā. Viņš galvenokārt strādā ofortā, reizēm kombinējot to ar gravīru. Kalo maniere brīva un daudzveidīga, viņa estampi parasti izceļas ar lielu gleznieciskumu un gaismēnas pāreju intensitāti.
Pēc pārbraukšanas dzimtenē meistara māksla kļūst arvien nopietnāka un saturīgāka. Daudzas šā laika kompozīcijas veltītas tautas dzīvei un liecina par Kalo demokrātismu, īstenības tumšo pušu asu uztveri („Nabagie un mirstošie” u.c.). Kalo daiļrades vēlīnā perioda galvenie darbi ir divas sērijas – „Lielās un Mazās kara šausmas” (17.gs. 30.g.), kas darinātas Trīsdesmitgadu kara notikumu ietekmē; it īpaši lielu ietekmi uz mākslinieku atstājis franču karaspēka iebrukums viņa dzimtajā Lotringa. Ar lielu dramatismu un izteiksmību meistars rāda laupīšanas, spīdzināšanas, asiņainas izrēķināšanās ainas – visas nelaimes, ko karš vienkāršajai tautai, īstajam viņa grafikas sēriju varonim. Kalo humānistiskajam un demokrātiskajam kara tematikas traktējumam tā laika mākslā neko līdzīgu nevar atrast.
Savas daiļrades vēlīnajā periodā Kalo pievērsās arī ainavām, kurās pārliecinoši atveidoja telpas un gaisa perspektīvu („Jaunais tilts Parīzē”). Kalo reālistiskajiem dabas attēlojumiem ir svarīga nozīme franču ainavas žanra attīstībā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties