Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
11,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:606071
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. civilprocesuālo t. jēdziens , īpatnības, to savstarpējās attiecības ar materiālo t. nozarēm, kriminālproseuālajām un adm. procesuālajām t.
Valsts nav ieinteresēta konkrētas CL izskatīšanā. Šajā procesā pers. uzņemas pašas atbildību par savu ties. likumisko interešu aizsardzību. CPT – formālu noteikumu kopums, pie kuriem jāpieturas tiesai un procesa dalībniekiem. Pašas cp ties. ir publisko t. nozare. Pers. nevar atteikties vienošanās ceļā no savām ties. uz tiesas aizsardzību. CP tiesvedību realizē valsts iest. – tiesas. Spriedumu pasludina valsts vārdā publiski. CP – lik. noteikta formāla lietu izskatīšanas kārtība, kas jāievēro tiesai, pusēm u.c. lietas dalībniekiem, kuras mērķis ir nodrošināt pers. ties. uz savu aizskarto vai apstrīdēto civilties. vai ar lik. aizsargāto interešu aizsardzību tiesā. Tiesību nozares priekšmets ir tās sabiedriskās attiecības, ko šīs nozares tiesības realizē. Civilprocesā tiesību regulēšanas priekšmets ir tikai tās sabiedriskās procesuālās attiecības, kas rodas tiesai realizējot jurisdikciju civillietās. Šīs attiecības sauc par civilprocesuālajām attiecībām. Civilprocesa īpatnība- valsts nav ieinteresēta strīda risināšanā. Strīds ir starp 2 privātpersonām.
CP saistītas ar citām tiesību nozarēm materiālām tiesībām, piespiedu realizācijas forma, subjekts, tiesību aizsardzību forma. CP saistītas ar konstitucionālām ties. tiesas, tiesas organizatoriskie pamati izteikti Satversmē. Būtiska atšķirība starp KP un CP, KP ir sabiedrības intereses galvenais virzītājspēks, publiskās attiecības, valsts tiesībās, CP arī ir publiskās tiesības, jo attiecības starp tiesu un subjektu arī ir publiskas, tomēr galvenais virzītājspēks ir personas tiesības, bez prasītāja CL nebūs atšķirībā no KL.

2. ties. uz aizskarto vai apstrīdēto ties. vai ar lik. aizsargāto interešu aizsardzību tiesā
tiesības uz taisnīgu tiesu, tās izriet no Satversmes 92.p. un starpt. dok. Šīs ties. ir nostiprinātas CPL 1.p. „Katrai fiziskajai un juridiskajai pers. ir tiesības uz savu aizskarto vai apstrīdēto civilo tiesību vai ar likumu aizsargāto interešu aizsardzību tiesā.” Civilo ties. aizsardzība tiesā ir CT aizsardzības pamatforma. Šīs ties. saistītas ar nosacījumiem:
Pozitīvie n.: pers. tiesībspēja; lietas pakļautība; pirmstiesas lietas izskatīšanas kārtības ievērošana
Neg. nos.: puses nav vienojušās par strīda izskatīšanu šķīrējtiesā; atkārtota griešanās tiesā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −11,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1113711
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties