Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:605896
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Jau tālajā pagātnē, Jēzus uzskaitīdams cilvēku problēmas (Mt. 25:35 – 36), piemin, kā cilvēks ir izsalcis, izslāpis, svešinieks, kails, slims, cietumā. Tā pat viņš redz bezmērķību.
Cilvēku miesīgas problēmas ir nabadzība, slimība, izsalkums, apģērba un pajumtes trūkums utt. Dvēseles problēmas – vientulība, atzinības trūkums, bailēs un nedrošība šja pasaulē, tuvinieku nāve, dzīļu, mīlestības pilnu attiecību trūkums, apkārtējo cilvēku agresīva vai vienaldzīgā attieksme pret cilvēka bēdām, daudzas psihiskās slimības u. c. garīgas problēmas – dzīves mērķa jeb jēgas trūkums, apzinātas vai neapzinātas bailēs no nāves, neticība nekam. 1

SOCIĀLĀ PROBLĒMA – tā ir pretruna starp indivīda, grupas vai kopienas vajadzībām un iespējām šīs vajadzības apmierināt.

Sociālas problēmas ir relatīvas un mainīgas. Apstākļi un situācijas, kas agrāk netika uzskatītas par problēmām, šodien tiek uztvertas kā problēmas ( piemēram, miesas sodi bērnu audzināšana un otrādi ( piemēram, kopdzīve pirms laulībām). Sociālo problēmu definēšana atkarīga arī no kultūras tradīcijām un vērtībām attiecīgajā sabiedrībā. Bez tam tiek diskutēts par to, kur meklējami sociālo problēmu rašanās cēloņi – vai atsevišķā indivīdā vai sabiedrībā kā sistēmā kopumā. Tādēļ sociālo problēmu formulējums ir atšķirīgs dažādu autoru un sociālā darba teoriju skatījumā.
Ja indivīdam, grupas vai kopienas nav iespēju apmierināt savas vajadzības, šāda situācija pazemina indivīda, grupas vai kopienas spēju sociāli funkcionēt – izpildīt savu lomu, uzdevumus sabiedrība. Sociālās problēmas var izpausties kā alkoholisms, narkomānija, prostitūcija, pašnāvība, vardarbība, likumpārkāpumi u. c. 2 …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties