Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:605633
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

AGRA (Quinte x AM-25-22-7) Izaudzējuši R.Āboliņš, A.Maizītis un R.Dumbravs. Agra vasaras šķirne. Kompakts augums, nesabiezināts vainags. Ātrražīga un ražīga. Samērā izturīga pret kraupi. Augļi vidēja lieluma, koši karmīnsarkani. Mīkstums sulīgs, saldskābs, stingrs, krēmkrāsā. Garša teicama. Laba ziemcietība. Pozitīva īpašība ir samērā ilgas glabāšanās spējas. Atdzesējamās telpās tā vēl ir izskatīga un garšīga pēc 2 ilgas mēnešu glabāšanas. Ienākas agrāk par `Balto Dzidro`.
AKANE Vēla rudens, agra ziemas šķirne no Japānas. Ieteicama potēšanai vainagā. Augļi vidēji lieli, ļoti koši sarkani, garša laba. Koks maza auguma. Izturība pret kraupi laba. Ziemcietība vidēja.
ANDRIS (AMD 12-15-15) Iedzēni. Iedzēnu x Stark. Vēla ziemas šķirne. Augļi vidēji lieli, stingri, garšīgi, mālaini, sarkani, saplacināti. Koks sāk ražot vidēji ātri un ražo labi. Augsta ziemcietība un slimībizturība.
AROMATNOJE (`Antonovka` x `Bessemjanka Mičurinskaja`) Šķirne izveidota Mičurinskā. Ziemas šķirne. Koki liela auguma ar pietiekami labu ziemcietību. Šķirne samērā izturīga pret slimībām. Ražo ļoti bagātīgi, bet periodiski. Augļi sevišķi lieli, var tuvoties pat kilogramam. Pēc formas plakani ieapaļi, ar gaiši dzeltenzaļu, šur tur brūngani aprūsinātu mizu. Saules pusē dažkārt var būt bāli rozā svītrojums. Garša saldskāba. Mīkstums diezgan blīvs, vidēji sulīgs. Glabājas līdz janvārim.
ALKMENE (Geheimrat Dr. Oldenburg x Cox`s Orange Pippin) Izaudzēta VDR. Agra ziemas šķirne. Kompakts augums. Samērā zema ziemcietība, tāpēc audzējama tikai labākajās dārzu vietās vai potēta vainagā. Augļi vidēji lieli, ar oranžsarkanu virskrāsu. Augļi jāretina, lai iegūtu normālu lielumu. Garša ļoti laba, ar aromātu. Jānovāc septembra beigās - oktobra sākumā. Lietošanas gatavība no oktobra līdz februārim.
ALRO (Peasgood`s Goldrenette x Lieldienu kalvile) Izaudzējuši R.Āboliņš un A.Maizītis. Koki vidēja auguma, veido ērti veidojamu, nesabiezinātu vainagu un izturīgu zarojumu. Labi piemērota audzēšanai uz punduru un puspunduru potcelmiem. Skaisti kvalitatīvi augļi iegūstami arī acojot uz sēklaudžiem. Šķirne ātrražīga un ražīga. Ražo katru gadu. Augļi lieli, izlīdzināti pēc lieluma, plati koniski ar platām, noapaļotām ribām. Virskrāsa mālaini sarkana, koša, viegli svītraina. Mīkstums viegli sulīgs, saldskābs. Garša laba. Samērā laba izturība pret kraupi un puvēm. Ziemcietība vidēja. Uz sava stumbra audzējama tikai dienvidrietumu un rietumu zonās. Lietošanas gatavība no oktobra līdz decembrim. Šķirne ir jūtīga pret zemām glabāšanas temperatūrām, kā rezultātā var brūnēt miza un mīkstums. Jāglabā temperatūrās ne zemākās par 3-4 o C. Piemēroti potcelmi B9 un MM106.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties