Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:605320
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.05.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pirmie četri miega posmi aizņem aptuveni 90minūtes. Kad paveiklts pilns cikls, atkal iestājas trešais un otrais posms. Pirmais posms neatkārtojas, tā vietā seko nakts aizraujošākais periods – tā saucamais ātro viļņu miegs (ĀVM). ĀVM laikā risinās daudzi procesi. Parādās beta viļņi, ko smadzenes raida arī dienas laikā, risinot problēmas. Pirmajā miega ciklā ĀVM ilgst aptuveni desmit minūtes, pēdējā ciklā tas var ilg pat stundu. ĀVM ir nepieciešams, ja kādu nakti tā pietrūcis, smadzenes cenšas atgūt iekavēto nākamajā naktī. Viens no ĀVM produktiem ir sapņi (Džonstone E., 2006, 126).
Katram no mums ir bioloģiskais pulkstenis, kas dienas gaitā nosaka ierosināmību un enerģijas līmeni. Bioloģiskais pulkstenis vai, precīzāk, diennakts ritms ir diezgan komplicēts; tas ir psihisku aktivitāšu kopums, kas koordinē hormonus, vielmaiņu, ķermenā temperatūru, sirdsdarbību un uzbudinājuma līmeni. Dažādiem cilvēkiem šie ritmi atšķiras. Bioritmi grūti pakļaujas pārmaiņām, tāpēc var mēģināt dienas režīmu iespējami labāk pielāgot dabiskajiem ritmiem (Džonstone E., 2006, 127).
Vidusmēra cilvēkam nepieciešams no sešām līdz astoņām miega stundām diennaktī; ja guļam mazāk, mūs var pamodināt tikai pietiekami ilgs miegs. Bezmiegs ir stāvoklis, kad vēlaties gulēt, taču tāda vai citāda iemesla dēļ nespējam aizmigt. To var izraisīt daudzi dažādi psiholoģiski, bioloģiski un ārējās vides faktori (Džonstone E., 2006, 128). Bezmiegs var izpausties dažādās formās. Jums var būt grūti aizmigt, varat naktī bieži mosties, tūlīt atkal aizmiegot, varat arī pamosties trijos rītā un vairs neaizvērt acis. Līdzeklis pret bezmiegu var būt vienkāršs, piemēram, ausu aizbāžņi, vai ļoti sarežģīts, piemēram, medikamenti vai ķiruģiska iejaukšanās. Bezmiegs var izpausties arī kā stipra mieganība dienā. Pēdējā un visnopietnākā miega traucējumu forma ir elpas apstāšanās miegā, tā ir dzīvībai bīstama slimība, kas raksturīga gados vecākiem korpulentiem vīriešiem. Tie ir augšējo elpceļu traucējumi, kas miegā pārtrauc elpošanu. Kad skābekļa līmenis asinīs kļūst bīstami zems, izdalās avārijas hormoni, kas cilvēku pamodina (Džonstone E., 2006, 129).

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −10,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1332472
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties