Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:601865
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Transseksuālis ir cilvēks, kas nejūtas piederīgs savam dzimumam un vēlas to mainīt uz pretējo.
Transseksuālisms ir salīdzinoši jauna parādība mūsu sabiedrībā, jo ne laikā, kad sabiedrības dzīvi kontrolēja ticība, ne PSRS laikos, Latvijā nebija iespējas mainīt dzimumu. Dabiski, ka attīstoties medicīnai, mūsdienās ir iespējams veikt arī dzimuma maiņas operāciju, kas norāda uz to, ka šī parādība ir tikusi akceptēta un pieņemta par normu, vismaz juridiski. Un tomēr saskaroties ar šādiem cilvēkiem kas vai nu ir mainījuši dzimumu, vai to grasās darīt, cilvēkiem parasti rodas negatīva reakcija un riebums. Cilvēks, kas vienmēr ticis uzskatīts par vīrieti vai sievieti, pēkšņi maina identitāti un vēlas, lai to pieņem arī citi. Daļa šāda cilvēka paziņu, draugu vai radu to pieņem, bet daļa nespēj. Un tāpēc rodas jautājums, vai šādu identitātes maiņu var uzskatīt par normālu savas dzīves veidošanu vai tomēr to pieskaitīt pie novirzēm?
Ieskatoties attiecīgā interneta portālā , par transseksuālismu var rast plašu informāciju, un, protams, tā ir toleranti pasniegta, turklāt, tiek meklēti cēloņi šai parādībai (audzināšana, augļa attīstība utt.), taču šis izskaidrojums netieši norāda uz to, ka, lai arī tā ir sava veida novirze, kas radusies kādas kļūdas dēļ, tad to mainīt nevar, un tāpēc tā ir jāpieņem. „Dzimumidentitātei ir tikpat liela loma cilvēka dzīvē kā viņa seksualitātei. Par savu dzimumidentitāti vislabāk var zināt tikai pats cilvēks. Daudzas transpersonas ļoti reti vai pat nekad nepanāk to, ka viņu dzimumidentitāti atzītu, tāpēc ir ļoti svarīgi to respektēt un izrādīt. Ja Tu šaubies par to, ar kāda dzimuma cilvēku sarunājies, ir labāk pajautāt nevis izdarīt savu (varbūt nepareizu) secinājumu. Padomā par to, ka transpersonai šī tēma var būt sāpīga un jebkādus jautājumus uzdod ar cieņu pret cilvēka individualitāti. Noskaidro, kā šī persona vēlas lai viņu uzrunā – kādā dzimtē, kādā vārdā. Respektē šo vēlēšanos – šim cilvēkam tas ir ļoti svarīgi.”
Iecietība pret šādiem cilvēkiem ir apsveicama, tā novērš diskrimināciju un naidu, taču, lai to panāktu, ir jābūt informētam.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties