Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:601498
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.04.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Statistiskie dati par biškopības popularitātes pieaugumu vērtējami pozitīvi. Taču jāņem vērā, ka bišu kopšanas iemaņas apgūstamas gadiem. Lai arī palielinās jauno biškopju skaits, kas arī ir pozitīvi, ir samazinājies rūdītu biškopju skaits un līdz ar to arī lielo un vidējo dravu skaits. Tas skaidrojams ar paaudžu maiņu. Padomju Sociālistisko Republiku Savienības pastāvēšanas laikā biškopībai tika pievērsta daudz lielāka ievērība. Tika turētas valstiskas nozīmes dravas, kuru darbība tika fiksēta un regulēta. Izglītības iestādēs tika pasniegts biškopības priekšmets un mazdārziņos ierīkotas atsevišķas dravas uz katriem desmit dārziņiem. Šķiet esam aizmirsuši, ka apmēram 80% augu ir entomofīli, kas nozīmē, ka tie tiek apputeksnēti ar vēja un kukaiņu palīdzību. Biškopības netiešās produkcijas (ražu palielinājums pēc apputeksnēšanas) vērtības kopapjoms vidēji ir 10 reižu lielāks par biškopības saražoto produktu vērtību.
Mūsdienu Latvijā par biškopību ir nedaudz piemirsts. Par to vairāk interesējas jaunie censoņi nekā valsts. Latvijā iegūtais medus ir augstas kvalitātes un pavisam noteikti konkurētspējīgs vai pat pārāks kvalitātes ziņā, taču salīdzinoši dārgs kaitēkļu un slimību apkarošanas izmaksu dēļ. Biškopības nozares attīstību Latvijā kavē lēts ievestais medus un valsts valsts finansiālās problēmas, kas liek mazās nozares atstāt otrajā plānā.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties