Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Dzeramā ūdens cietība no krāna un pudeles Daugavpils pilsētā

     

    Referāts15 Ķīmija

4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:601261
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.01.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  Teorētiskā daļa    7
1.1.  Ūdens    7
1.2.  Ūdens lietošana    7
1.3.  Kvalitatīvs dzeramais ūdens    8
1.4.  Dzeramā ūdens fizikāli - ķīmiskie rādītāji    8
1.5.  Ūdens cietība un tās pazīmes, to priekšrocības un trūkumi    9
1.6.  Ūdens cietības novēršana jeb mīkstināšana    10
1.7.  Dzeramā ūdens kvalitātes uzraudzība Latvijā    11
2.  Eksperimentālā daļa    12
2.1.  Trauki un aparatūra    12
2.2.  Reaģenti    12
2.3.  Paraugu ņemšana    12
2.4.  Ūdens cietības noteikšanas metodes    13
2.4.1.  Kopējās cietības noteikšana    13
2.4.2.  Karbonātu cietības noteikšana    14
2.5.  Veikto analīžu rezultātu apkopojums    14
2.6.  Iegūto rezultātu analīze    15
  Secinājumi    17
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    18
  Izmantotie interneta resursi    18
  Anotācija    19
  Аннотация    20
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Ūdens cietība līdzinās sārmainībai, tikai tai ir cita mēru sistēma, tā ietekmē ūdens garšu. Cietību galvenokārt nosaka kalcija un magnija, kā arī citu jonu līmenis.
2. Ūdenim normāla cietība ir no 1,5mmol/l līdz 5 mmol/l, vidēji ciets ūdens kā barības viela nepieciešams cilvēkiem, dzīvniekiem un augiem, taču daudzām tehniskām vajadzībām tas ir nederīgs, jo veidojas katlakmens.
3. Mīkstā ūdenī trūkst minerālvielu, tāpēc cilvēka kauli pakāpeniski kļūst trausli, bet, lietojot cietu ūdeni, tas var atstāt negatīvas sekas uz cilvēka veselību, tā sāļi nogulsnējas dažādos cilvēka orgānos, tādēļ ieteikums, pirms ūdens lietošanas, to izvārīt.
4. Daugavpils pilsētas mikrorajonos ūdens kopējā cietība apmēram ir vienāda, tā ir robežās no 1,3 līdz 1,6 mmol/l, tas nozīmē, ka ūdens no krāna ir mīksts ūdens.
5. Ūdenim no pudelēm kopējā cietība krasi atšķiras, piemēram, negāzētam dzeramajam ūdenim „EVEREST” kopējā cietība ir vismazākā, tā ir 1,17 mmol/l, taču negāzētam dzeramajam ūdenim „RIMI” ir vislielākā ūdens cietība, tā ir 3,48 mmol/l. Tas varētu būt atkarīgs no ūdens sastāva, kas nebija norādīta uz etiķetes.
6. Hipotēze tiek daļēji apstiprināta, jo negāzētiem dzeramajiem ūdeņiem no pudelēm tika iegūta dažāda kopējā cietība, tādēļ sanāca, ka negāzētam dzeramajam ūdenim „EVEREST” kopējā cietība ir mazāka nekā ūdenim no Daugavpils pilsētas mikrorajoniem, bet negāzētam dzeramajam ūdenim „RIMI” kopējā cietība ir lielāka nekā ūdenim no Daugavpils pilsētas mikrorajoniem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1336415
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties