Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:597234
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

„Bultas caururbj miesu, vārdi dvēseli”, ir domājis spāņu filozofs Baltasars Grasians jau 17. gs, nedaudz pārfrāzējot viņa teikto, piemērojot to mūsdienu pasaulei, „lodes caururbj miesu, vārdi dvēseli” doma netiek mainīta, vienīgi ierocis ar kādu panāk šo šausminošu efektu. Brūces sadzīst, atmiņas pagaist ,bet tomēr, kas tad īsti cilvēku ietekmē vairāk, bez apdoma izteikti apvainojumi vai tēmēta snaipera lode? Manuprāt, tie ir vārdi...
Daudzi varētu apšaubīt šo domu, bet ar bērnības pārgalvībā iegūtajām rētām ikviens no mums kaut reizi ir palepojies savā draugu pulkā, bet cik daudzi ir atklājuši, kādus nejaukus vārdus reiz pateica kaimiņu puika? Pavisam nedaudzi, jo atceroties tos brīžus nepārņem šī nostalģiski jaukā sajūta par bērnu dienu zaļajām pļāvām, bet gan skarba apziņa, ka šie vārdi, lai kā gribētos, vēl aizvien nav pagaisuši no atmiņas. Šie riebīgie skeletiņi, kas katram no mums glabājas skapja tumšākajā stūrī vienmēr parādās nepiemērotākajos brīžos, brīžos, kad visam būtu jānorit perfekti. Viens atmiņu zibsnis par nepatīkamu vārdu pārmaiņu sen pagātnē, spēj sabojāt omu vairāk par sarkanvīna traipu uz apģērba, par kuru jāpiebilst, ka iztīrīt to ir tikpat kā neiespējami.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1116185
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties