Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:597161
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Motīvi    7
  Līdzekļi ceļā uz panākumiem    8
  Apmierinātība ar dzīvi    9
  Kritēriji tuvu draugu un dzīvesbiedra izvēlē    10
  Profesionālās darbības raksturojums    11
  Attieksme pret neveiksmēm    13
  Ieguldījums sabiedrības labā    14
  Sabiedrības atzītās vērtības    15
  Pirmais impulss karjeras izvēlei    16
  Panākumu darbības virziena meklējumi    17
  Personīgas kvalitātes    19
  Kas traucēja ceļa uz panākumiem    20
  Kā rīkojās nepierastā, netradicionālā situācijā    21
  Ko ziedoja savas karjeras dēļ    22
  Lielākie panākumi    23
  Secinājumi un guvumi    24
  Pielikumi    25
  Lietojamā literatūra    26
Darba fragmentsAizvērt

Ziedo savas karjeras dēļ
Pārsvarā, vienmēr dzīvē notiek tā, ka mums kaut ko vajag ziedot, lai dabūtu, iegūtu, sasniegtu vai realizētu. Tā nu tas ir iekārtots, it īpaši mūsdienas. Tagad, ja gribām gūt lielās zināšanās, tad mums vajag ziedot izklaides vai hobijus, un vienkārši atteikties no tiem, vismaz uz kādu brīdi vai laiku. Interesanti, ka bija agrāk?!
Leonardo savas karjeras dēļ ziedoja ģimeni, viņam nepatika tas un viņš negribēja neko tādu. Pārāk aizņemts un ieinteresēts bija viņš, manuprāt. Viņam bija viss – izklaides, draugi, brīvais laiks, hobijs, labs raksturs, darbs, zināšanās, talants un daudz kas cits. Bet ģimenes viņam nebija, viņš vienkārši izsvītroja šādu darbību vai pat faktu no savas dzīves. Traģiskā vientulība svešuma tālu no dzimtenes – Francijas karaļa Fransuā labvēlības pavēnī Klū pilī pagāja Leonard oda Vinči pēdējais dzīves posms. Pats viņš no šī laika atstājis ar sangvīnu zīmētu pašportretu.
Sirmas bārdas ieskauta, sāpju rievu izvagota veca vīra seja, bet zem kuplajām uzacīm vērīgas acis. Nekā no tām nenoslēpsi. Un gudras, visu saprotošas ir šīs acis. Kaut arī nācās tomēr Leonardo ar kaut ko ziedot, tomēr pagrūti arī bez tā viņam bija, īpaši pēdējos dzīves gados.

Mani secinājumi un guvumi
Ka jau es teicu, ka rakstīju par Leonardo da Vinči, jo tieši šī persona mani ļoti interesēja, jau sen. Vienmēr uzskatīju Leonardo par īpašu un daudz atšķirīgāku cilvēku. Taka Leonardo ir ļoti vēsturiska persona, tad arī vajadzēja man iedziļināties vairāk uz viņa gadiem un dzīves periodu, un atslēgties no mūsdienu reālās dzīvēs.
Tas man likās ļoti interesanti un oriģināli. Taisot šo projektu tieši par Leonardo, es tik ļoti iedziļinājos viņa dzīvē, ka paguvu nelielu pieredzi šajā loma. Es varu salīdzināt gadsimtus, cilvēkus, sabiedrību, dzīvi. Protams, daudz kas ir savādāks, bet tā tam jābūt! Pateicoties šim darbam un šim cilvēkam, par kuru es izstrādāju visu šo projektu, es ieguvu arī pieredzi, tāpat, ka Leonardo mācīja, ka pieredze ir ļoti svarīga un viņam tas bija svarīgākais dzīvē. Un arī es ieguvu to, un varu noteikti tikai piekrist viņam. Pētot Leonardo dzīvi un viņa karjeras veidošanās ceļus, es pati priekš sevis arī izvirzīju kādus dažus konkrētus mērķus, kurus gribu un mēģināšu sasniegt. Ka arī es mācīšos attīstīt savas dotās spējas un prasmes. Šīs darbs mani iemācīja, ka vajag mums visiem iemācīties izvirzīt savus mērķus un sniegties pie viņiem jebkādā gadījuma, mācoties pārvarēt šķēršļus, neveiksmes, traucēkļus un daudz ko citu.
Katrs no mums ir pelnījis sniegties pie saviem mērķiem un panākumiem, tāpēc mēs arī esam visi šeit. Lai mācītos, un arī citus iemācīt! Ja mums tas viss ir dots, to visu vajag izmantot, domājot ne tikai par savu nākotni, bet arī par sabiedrības nākotni arī.





Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1240692
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties